A The Hollywood Reporter robbantotta a hírt, hogy értesülései szerint Jamie Foxx visszatér Electro szerepében a Marvel harmadik Pókember-mozijában.

Ez több okból is bombahírnek számít a Pókember-rajongók számára, és ezek közül az első és legfontosabb az, hogy Foxx a Sony gyártásában készült A csodálatos Pókember 2-ben játszotta az elektromosságot irányító szupergonoszt, aminek elméletileg semmi köze nincs a Marvel filmes univerzumához.

Emiatt a hírrel kapcsolatos spekulációk egyik iránya az, hogy a Marvel és a Sony végre megnyitják a multiverzumot, vagyis hamarosan az MCU filmjeiben már bármi megtörténhet. (Az elszálltabb rajongók már azt vizionálják, hogy akár Tobey Maguire Pókembere is lepacsizhat Tom Hollanddal.) Ezt egyébként az is erősíti, hogy a következő Doctor Strange-mozinak már annyira a központi motívuma lesz valamiféle multiverzum, hogy még a címébe is belerakták. A Doctor Strange in the Multiverse of Madness elméletileg 2022 márciusában jön, és a Holland-féle Pókember is szerepelni fog benne.

A másik, szerintünk esélyesebb verzió szerint a Pókember 2021 decemberére tervezett harmadik részében a Foxx-féle Electrónak ugyanannyi köze lesz csak a 2014-es mozi főgonoszához, mint az Idegenben végén felbukkanó J. Jonah Jamesonnak a Sam Raimi falmászós filmjeiben szereplő karakterhez: ugyanaz a színész játssza őket.

A zseniális J. K. Simmons

Egy másik reménykedő rajongói felvetés azonban szerintünk teljesen életszerű: sokan úgy gondolják, hogy Electro felbukkanásával a Marvel végre filmre viszi az ikonikus Baljós Hatost, ami hat olyan szupergonoszból áll, akik a képregények lapjain már többször szövetkeztek Pókember ellen.

Egy képregényes verzió a Baljós Hatosra

Erre azért lehet némi esély, mert a képregényekben időszakosan változó összetételű csapatból sokan már megjelentek a Marvel filmes univerzumában ilyen-olyan formában. A Hazatérés főgonosza, a Keselyű (Michael Keaton) például a csapat törzstagja, ahogy az ugyanebben a moziban bemutatott Rengető és Skorpió is. Ha visszahozzák Mysteriót és mellé pakolják Electrót, akkor már csak egy új gonoszt kell valamilyen formában behozni, hogy meglegyen a hatos felállás.

Így vagy úgy, egy dolog biztos: izgalmas időszak jön a Pókember-rajongók számára.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában