Mindenféle verziót mutassanak már be mindenféle filmből. Akkor lesz világbéke.

Sokáig fárasztott mindenkit a Justice League Snyder cutjának követelése (#ReleaseTheSnyderCut mindenhol), de azt nem sejtette senki, hogy mennyivel fárasztóbb lesz, ha kiderül, hogy be is mutatják azt a változatot (2021-ben az HBO Maxon). David Ayer ugyanis már jelezte, hogy bemutatná a Suicide Squad eredeti vágását, amiben jóval több Joker-jelenet szerepel, és már bőszen hashtageli mindenki a #ReleaseTheAyerCut-ot, most azonban beszállt egy újabb versenyző: a Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja.

George Lucas filmje ugyanis állítólag az első verziójában 4 órás volt, ebből sikerült lefaragni annyit, hogy végül 140 percesként kerülhessen a mozikba. Ezt a 100 percet szeretnék most látni a rajongók, úgyhogy igen, itt egy petíció, amit alá kellene írni, hátha Lucas kiadja ezt a változatot. Annyi a bibi, hogy igazából senki sem tudja, hogy ez a 4 órás sith-bosszú tényleg létezik-e. Másrészről az is elég aggályos, hogy Lucas valószínűleg nem véletlenül vágott ki ennyit a filmjéből, és nem valószínű, hogy ne lenne elégedett a III. résszel. Az előzménytrilógia bőven legjobban sikerült darabja volt, nem lenne értelme 100 perccel felduzzasztani, ha az a 100 perc semmit nem tesz hozzá az élményhez.

Az pedig kifejezetten aggasztó, hogy úgy tűnik, mostantól a vágás maximum annyit jelent majd, hogy valaki technikailag egymás után helyezi a jeleneteket. Nem azt, hogy feszessé teszi a filmet, mert a rajongók jobban tudják, ha le van forgatva valami, azt mindenképpen látni kell. Ha mondjuk kiderülne, hogy George Lucas százpercnyi lópornót forgatott extraként, amit aztán végül mégsem talált nézhetőnek, akkor el kell fogadni, hogy az a 100 perc tényleg nem nézhető. Nem lehet a néző a távolból dolgozó rendező és vágó is, mert akkor magunkra szabadítjuk a gigahosszúságú Suicide Squadokat és Justice League-eket, az pedig senkinek sem lesz jó. Aki ennek ellenére szeretné aláírni a petíciót, az itt megteheti.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Az év egyik legjobb játéka is lehetett volna, de a pénzéhség közbeszólt

Thor hangján szólal meg Deadpool a Deadpool és Rozsomák szinkronizált előzetesében

További cikkeink a témában