A Variety brutális statisztikát közölt az élőszereplős A kis hableány első ajánlójának nézettségi adatairól.

A hétvégén megrendezett D23 Expo egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó mozzanata volt a Disney élőszereplős A kis hableány-remake-jének első mozgóképes kedvcsinálója, melyben végre megnézhettük, hogyan fog kinézni a címszerepre besorozott Halle Bailey.

A trailer természetesen vegyes fogadtatást kapott. Nagyon sokan dicsérték a látványvilágot, az eredeti animációs filmben az Arielt megszólaltató Jodi Benson pedig a Twitteren méltatta Bailey énekhangját, de természetesen azok sem maradtak csendben, akik nem tudják elfogadni, hogy ezúttal egy rasztahajú, afroamerikai színésznő bújhatott a Disney klasszikus rajzfilmjében még fehér bőrű és vörös hajú Ariel szerepébe.

Egy dolog azonban biztos: a trailer hihetetlen nézettséget szedett össze az elmúlt napokban.

A jelentések szerint az első kedvcsinálót nagyjából 104 milliószor nézték meg.

Hogy kontextusba helyezze ezt a brutális számot, a Variety emlékeztetett, hogy a Disney élőszereplős remake-jei közül eddig A szépség és a szörnyeteg vitte a prímet, melynek trailerét mindössze 94 milliószor nézték meg az érdeklődők. A 104 millió egyébként nemcsak a YouTube-ról jött össze, hiszen az össznézettséghez a Twitter, a Snapchat, a TikTok és az Instagram adatait is hozzászámolták, az angol királynő halála miatt viszont kihagyták az Egyesült Királyságban, Írországban és Ausztráliában keletkezett számokat.

A rekordnézettség mellett a kedvcsináló péntek este a Reddit legforróbb témája volt és jelenleg a YouTube mozi szekciójának legnépszerűbb klipje. Itt egyébként a trailer csak 13 millió megtekintésnél tart.

A filmet 2023. május 25-én mutatják be a magyar mozikban.

(forrás: Variety)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Pedro Pascal részegen vette át az amerikai színészcéh díját, később arra sem emlékezett, miket mondott közben

Emberek, akik mást és máshogy csináltak, mint kellett volna