A Variety brutális statisztikát közölt az élőszereplős A kis hableány első ajánlójának nézettségi adatairól.

A hétvégén megrendezett D23 Expo egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó mozzanata volt a Disney élőszereplős A kis hableány-remake-jének első mozgóképes kedvcsinálója, melyben végre megnézhettük, hogyan fog kinézni a címszerepre besorozott Halle Bailey.

A trailer természetesen vegyes fogadtatást kapott. Nagyon sokan dicsérték a látványvilágot, az eredeti animációs filmben az Arielt megszólaltató Jodi Benson pedig a Twitteren méltatta Bailey énekhangját, de természetesen azok sem maradtak csendben, akik nem tudják elfogadni, hogy ezúttal egy rasztahajú, afroamerikai színésznő bújhatott a Disney klasszikus rajzfilmjében még fehér bőrű és vörös hajú Ariel szerepébe.

Egy dolog azonban biztos: a trailer hihetetlen nézettséget szedett össze az elmúlt napokban.

A jelentések szerint az első kedvcsinálót nagyjából 104 milliószor nézték meg.

Hogy kontextusba helyezze ezt a brutális számot, a Variety emlékeztetett, hogy a Disney élőszereplős remake-jei közül eddig A szépség és a szörnyeteg vitte a prímet, melynek trailerét mindössze 94 milliószor nézték meg az érdeklődők. A 104 millió egyébként nemcsak a YouTube-ról jött össze, hiszen az össznézettséghez a Twitter, a Snapchat, a TikTok és az Instagram adatait is hozzászámolták, az angol királynő halála miatt viszont kihagyták az Egyesült Királyságban, Írországban és Ausztráliában keletkezett számokat.

A rekordnézettség mellett a kedvcsináló péntek este a Reddit legforróbb témája volt és jelenleg a YouTube mozi szekciójának legnépszerűbb klipje. Itt egyébként a trailer csak 13 millió megtekintésnél tart.

A filmet 2023. május 25-én mutatják be a magyar mozikban.

(forrás: Variety)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában