Ha érettségi tablóról van szó, láttunk már megúszós megoldásokat. Tapétára odahányt képek, egy random Coelho idézet vagy egy giccses képkeret valamelyik lomistól... az opciók száma szinte végtelen, ha az embernek az érettségi előtt épp halványlila fingja sincs, mit kezdjen a lehetőséggel. Nos, a veszprémi Vetési Albert Gimnázium 12/B osztálya nem volt híján a gógyinak. Kár, hogy a tantestület nem értékeli annyira a zsenialitást, mint mi!

Az említett osztály végzős diákjai ugyanis fogták magukat és lemásolták az internet leglátogatottabb pornószájtjának, a Pornhub nevű virtuális műintézménynek a dizájnját. A tabló úgy néz ki, mint az említett oldal pornósztárokat kilistázó lapja, mínusz a fedetlen keblek, plusz

29 csibész, derűs, szimpatikus arc, akikre – ha ez a mutatvány volt a demo – még nagyon fényes jövő vár.

A tablót sajnos már csak itt nézheted meg, a tanári kar ugyanis – miután a híreket olvasva összeállt nekik, honnan vette a 12/B az ihletet – leszedette az alkotást a kiállítási helyéről, majd becenzúrázták a gimnázium padlására, hogy zabálja fel a por.

Sőt, az oktatási intézmény ügybuzgó illetékesei még a hírt eredetileg berobbantó oldalt is megkérték a tablóról készült kép eltávolítására az érettségi vizsgák nyugodt, és zavartalan lebonyolítása érdekében.

Nos, nekünk nem kell őrködnünk az érettségi kockás zakós méltósága felett, hivatalból értékelhetjük a humort, a kreatív lázadást, így ha rajtunk múlna, az ötletgazdáknak simán kiutalnánk valami zsíros ösztöndíjat.

Srácok, zsenik vagytok! Az érettségin még tessék egyenes háttal ülni, bizonyítvány átvétele alatt delejes csendben hallgatni a szokásos lózungokat a felnőtté válásról, aztán tiétek a pálya!

Ez is érdekelhet:

Mástól vandalizmus lenne, Zidane-tól műalkotás

Zidane vb-döntős fejeséből szobrot formáltak, de egy másik műalkotás is keletkezett a dühéből ugyanazon a vébén: a lipcsei öltöző ajtaja a mai napig őrzi Zidane stoplijának nyomait.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában