Lassan a Trónok harca olyan lesz, mint a Super Bowl: amint leadják az aktuális részt, a kibeszélés megengedett, és mindenki szabad préda, aki nem veszi a fáradtságot, hogy azonnal csekkolja a fejleményeket. Mi azért még jó fejek vagyunk, és szólunk, hogy minimális spoiler jön. Ha még nem volt lehetőséged megnézni a hatodik epizódot, csak saját felelősségre kattints!

Azért minimális, mert egy olyan pöttöm részletéről van szó a tegnap esti/ma hajnali epizódnak, hogy igazából még akkor sem mondunk el túl sokat a cselekményről, ha rendesen körbejárjuk a dolgot.

Nem, nem arról lesz szó, hogy már megint hogy a brébe sikerült a szereplőknek több száz (ezer) kilómetert lezavarniuk néhány óra alatt, és még csak nem is arról, hogy miért nem fagytak meg olyanok, akiknek a termodinamika törvényei szerint meg kellett volna, hanem egy egészen apró dologról, amit egy olyan néző vett észre, aki feltehetőleg nagyítóval ült le a tévé elé.

Abban a pillanatban ugyanis, amikor Havas Jon előbukkant a jég alól, valami egészen fura dolog történt a hóban heverő kardjával, azaz polgári nevén Hosszúkarommal.

Így nézett ki a kard markolata, amikor Jon még a jég alatt küzdött az oxigénért:

És így, amikor a gazdi befejezte a jeges fürdőzést:

Na jó, mutatjuk még közelebbről:

Sőt, még mozgásban is megmutatjuk, mert ennyire figyelmesek vagyunk:

Jelenleg három verzión marja egymást az internet erre fogékony népe:

1. A kard markolatán lévő farkas kinyitja a szemét, ezzel is érzékeltetve a közte és Havas Jon közötti kapcsolatot.

2. A markolaton lévő szem egy átlátszó kő vagy üveg, és csupán a másik oldalon a hóba markoló kéz látszik benne.

3. Valami más történt, pl. egy vízcsepp odacseppent vagy – bár ez már nekünk is meredek egy kicsit – Bran wargolt bele a markolatba, hogy megnézze, mi újság a Falon túl.

Szerinted?

És ezt olvastad már?
Sokkolni fog, mennyire megöregedtél, ha meglátod, hogy néz ki most a Teletabik napocskájában mosolygó csecsemő