A női Szellemirtók egyik tagja szerint megint győzött a hímsovinizmus
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jövőre érkezik a Ghostbusters harmadik része, amiben visszatér az eredeti gárda, az élén Dan Aykroyddal és Bill Murray-vel. A mozit az első két részt jegyző Jason Reitman fia, Ivan Reitman rendezi, mi pedig ujjongva fogadtuk a hírt. Nos, nem mindenki volt ennyire elragadtatva.

A 2016-os, csajokkal levezényelt Szellemirtók egyik szereplője, Leslie Jones például egyenesen kiakadt, és a következővel kommentálta a hírt a Twitteren:


azaz

Leslie Jones, mint igazi badass ghostbuster

Nos, Leslie nagyon felrakta a hímsovinizmus-lemezt, és bár valóban fájhat egy picit, hogy a franchise úgy folytatódik, mintha a 2016-os mozi (amiben egyébként annyira csúcson pörgött a girl power, hogy az egyetlen központi férfiszereplő egy igazi üresfejű bájgúnár volt) meg sem történt volna, de azért mi hozzátennénk egy kis plusz infót a dologhoz.

Az eredeti, 1984-es Szellemirtók egy igazi popkultúrális ikon, ami nem mellesleg anno harminc milliós büdzséből csinált közel 300 millió dollárt a mozikban, a lakossági videoforgalmazást nem számolva. A nem annyira erős második rész sem adta alább 215 milliónál, és muszáj kihangsúlyozni, hogy ezek csak a mozis bevételek egy olyan korban, amikor még ezerrel pörög a VHS.

Ezzel szemben a harmadik rész 144 milliós költségvetésből összesen 230 milliót tudott összeizzadni, ami tekintettel arra, hogy a Sony egy igen erős franchise-t akart vele újrabootolni, echte bukásnak tekinthető. A #metoo jegyében fogant Szellemirtók egészen egyszerűen alig érdekelte a nézőket, ezért nem igazán vall éleslátásra, ha az ember meglepődik azon, hogy a stúdió visszanyúl az eredetihez.

A hímsoviniszta kártya persze baromi jól néz ki, mint mindig, de bármennyire fájhat is ez a reboot szereplőinek, ebben az esetben inkább a profitról lehet szó.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.