Úgy néz ki, április végén dőlhet el a fesztivál idei sorsa, a szervezők egyelőre kivárnak.

A Balaton Sound és a VOLT lemondása után sokaknak feltűnt, hogy a Sziget viszonylag csendben volt annak ellenére is, hogy korábban azt lehetett tudni, hogy ha márciusig nem tudják elkezdeni a jegyértékesítést, akkor nem valószínű, hogy lesz 2021-ben fesztivál a Hajógyárin. A Sziget ma egy angol nyelvű posztban közölte a nagyvilággal, hogy egyelőre kivárnak, figyelik az itthoni és a külföldi járványhelyzetet, és ennek alapján hoznak majd döntést.

A HVG-nek azonban többet is mesélt Kádár Tamás, a Sziget ügyvezetője azt mondta, hogy április végéig várnak ki a bejelentéssel. Igazából vannak fellépőik, de azt nem tudják, nyáron hogyan tudnak majd utazni az előadók, milyen szabályok vonatkoznak majd itthon a tömegrendezvényekre, és hogy egyáltalán milyen beutazási szabályokkal kell majd kalkulálni augusztusban. Az pedig megint jó kérdés, hogy mi lesz a védettségi igazolvánnyal.

Míg a britek már pontos tervvel rendelkeznek, ezért azokra a nyári fesztiválokra is elkezdtek jegyeket árulni, amelyek nem fújtak visszavonulót, itt még nem tudni sokat a nyárról, így viszont valóban nehéz egy akkora fesztivált megrendezni, mint a Sziget. Az némileg a malmukra hajtja a vizet, hogy jó időpontban szokott lepörögni, augusztus eleje már akár rendben lehet egy fesztiválhoz, ha minden jól alakul, de hát ilyenről beszélni nem is szabad, úgyhogy hagyjuk is. Mindenesetre április végéig még van okunk reménykedni abban, hogy lesz Sziget idén.

Fotó: Rockstar Photographers

És ezt olvastad már?
Már magyarul dörmög Black Adam
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő