Megúszósra vetted? Elfelejtetted? Vagy esetleg simán csak addig halogattad, míg a gyertya a körmödre égett? Semmi baj, itt vagyunk, és segítünk kilenc olyan ötlettel, melynek beszerzése az otthonod melegéből is megoldható nagyjából öt perc alatt, ráadásul még arra is jelentős esély mutatkozik, hogy a megajándékozott sokkal jobban fog neki örülni, mint a szokásos sapka-sál-zokni kombónak.

Készpénz

Nem tagadjuk, ennél megúszósabb karácsonyi ajándék nemigen létezik, de ez egyúttal nem jelenti azt, hogy a címzett biztosan nem fog neki örülni. Ezt nincs is értelme túlragozni, hiszen mindenki tudja, mit jelent a pénz: bármi mást, amit meg tudsz érte venni. Hadd rohangáljon a megajándékozott az ajándék után, ő legalább tutira olyasmivel lepi meg magát, aminek örülni fog. Azért arra figyelj, hogy ne viseltes bankókat gyűrj az illető zsebébe! Lehetőleg ropogjon az a papír, és az sem baj, ha egy díszes karácsonyi képeslapba rejted.

Levásárolható ajándékutalvány

Ez olyasmi, mint az előző, de azért látszik rajta, hogy sikerült némi energiát is beletenned a készülődésbe. Ha ismered az illető érdeklődési körét, biztosan találsz olyan boltot, ahol ő okosabban tudja elkölteni a pénzt, mint te, és ahol lehet online is ajándékutalványt vásárolni. Ha ez megvan, már csak néhány kattintás, és készen is állsz a karácsonyra.

PlayStation Store ajándékkártya

Egy gémert ennél kedvesebb ajándékkal nemigen lephetsz meg. Ráadásul könnyedén megoldhatod az egészet a géped előtt ülve, hiszen rengeteg kereskedő küldi el emailben a feltöltőkódot az átutalást követően, amit már csak ki kell nyomtatnod, aztán mehet is a cucc egy karácsonyi üdvözlőlapba. (Ha nincs otthon nyomtató, kézzel is felírhatod a kódsort.) Azért azt járd körbe, hogy a címzettnek van-e otthon PlayStationje! Ha Xboxszal nyomja, akkor digitális Xbox-ajándékkártyát kell venned, ha pedig egy PC előtt ülve üti el az idejét, akkor valamelyik digitális piactéren kell szétnézned ajándékokért. Szerencséd van, mert mindegyik esetében megoldható a dolog néhány perc alatt.

Mozijegy

Ez mondjuk kicsit rizikós, hiszen nem lehet hónapokra előre tudni a műsort és ha pont egy olyan előadásra veszel jegyet, ami már ütközik a megajándékozott valamelyik programjával, akkor bukó. Szerencsére a legnagyobb hazai mozilánc már értékesít ajándékutalványokat is, amit az illető hat hónapig arra használhat fel, amire csak akar. Mondjuk egy jó VIP vagy IMAX vetítésre, csak hogy ne egy hétköznapi moziélményt adj ajándékba.

Színházjegy

Magától értetődő. Színházba menni mindig öröm és mindig esemény. Ha ismered az illető ízlését, akkor még hibázni sem fogsz, de ha tutira akarsz menni, ebből is utalványt veszel, amiről ő maga döntheti el, melyik előadásra akarja felhasználni.

Spotify ajándékkártya

Zenét ajándékozni ma már sokkal egyszerűbb, mint tíz éve. Akkor még el kellett menned a lemezboltba és át kellett nyálaznod a CD-ket, aztán izgulhattál, hogy eltaláltad-e a címzett ízlését. Most elég venned egy ajándékkódot a világ legnépszerűbb zenei streaming platformjára, amivel képtelenség mellé lőni, ráadásul pizsamában is el tudod intézni az egészet.

Magazin előfizetés

Persze, az ember ma már papír helyett a kijelzőt bámulja, de aki szereti mindennek megadni a módját, az nagyon tud értékelni egy igényes magazint, amit élmény forgatni. A Roadster mondjuk pont ilyen, csak hogy egy kicsit konkrétabbak legyünk.

Netflix feltöltőkártya

Ezt nincs értelme túlmagyarázni. Otthon mozizni jó, ezt mindenki tudja, a Netflixhez pedig már tavaly november óta Magyarországon is elérhető ajándékkártya. Filmőrült rokonoknak lehet tökéletes karácsonyi ajándék.

Online tanfolyam

Az online oktatás nem új keletű dolog, de a pandémia alatt csúcsra pörgött a műfaj, és itt most nem a virtuális térbe helyezett közoktatásra gondolunk, hanem a mindenféle témában elérhető kurzusokra, melyek segítségével bárki megtanulhat festeni, hímezni, kertészkedni, a sort pedig napestig folytathatnánk. Ha befizetsz valakit egy ilyenre, azzal nemcsak színesíted az életét, de személyes épülését is szolgálod. Lehet ennél szebb ajándékot adni?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ez a fotó olyan, mintha az MI csinálta volna még az MI-korszak előtt

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés