Kezdődik a Zempléni Fesztivál, a strandok és a Vidámpark mániákusai egész éjszaka hódolhatnak szenvedélyüknek... ezek és más programok is a héten, nehogy unatkozzunk!

Zempléni Fesztivál

Borsod-Abaúj-Zemplén megye több helyszínén

Augusztus 11-19.

Web: http://www.zemplenfestival.hu

Sokszínű program, változatos helyszínek, egyedi hangulat – a Zempléni Fesztivál ebben az évben is komolyzenei koncertek, irodalmi-, színházi- és táncos estek, kirándulások, jazz programok, kiállítások sorával várja látogatóit. A magyar művészeti élet kiválóságai, népszerű együttesek, külföldi vendégművészek lépnek fel Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein. A kulturális eseményekhez borkóstolók és csábító gasztronómiai programok kapcsolódnak.

Art Moments

Debrecen

Augusztus 14-20.

Web: http://artmoments.hu/

A Hybridart szakítva a korábbi hagyományokkal 2012 júliusában, a belváros szívében, egy központi helyszínegyüttesre koncentrálva rendezi meg Art Moments elnevezésű VizuálisMűvészeti Fesztiválját. Az idei évben a fesztivál fókuszában olyan művészeti platformok állnak, amelyek aktuális társadalmi és kulturális kérdésekre reflektálnak egy fiatal művészgeneráció orgánumán keresztül. Augusztus közepén a rendezvény kimozdul, ezúttal Debrecenben találkozhatunk vele.

WAMP – Vasárnapi művészpiac

Budapest, Erzsébet tér

Augusztus 12.

Web: http://wamp.hu/

A WAMP havonta - olykor annál többször - jelentkező társas esemény, amely kiemelkedő magyar designereket, művészeket, neves galériákat tár a nagyközönség elé. Kulturális és design fórum, urbánus találkozási pont, ahol nemcsak alkotók, és vásárlók, hanem budapestiek, turisták, kreatív szakemberek, trendszetter fiatalok, bringások és családosok futnak össze. Évente egyszer kinyílik a nagyvilág felé, olyankor egy-egy designnagyhatalom legnevesebb alkotóit és munkáit látja vendégül Budapesten.

Millenáris Piknik

Millenáris

Augusztus 19-ig

Web: http://millenaris.hu/magazin/piknik

Keddtől szombatig nagy szeretettel várjuk a Millenáris parkba a szabad ég alatt pihenni vágyókat kellemes piknikezésre! Kosarunkban számos meglepetés vár a látogatókra a színes gyermekprogramoktól az izgalmas és szórakoztató műsorokig felnőttek részére. A parkban zenészekkel, táncosokkal, változatos gyerekprogramokkal, drámafoglalkozásokkal és az elmaradhatatlan kézműves foglalkozásokkal várjuk a hasznos kikapcsolódásra vágyó látogatókat, ahol játékok is kölcsönözhetők lesznek, Bartos ErikaBogyó és Babócacímű bábkiállítása pedig mindennap 10 és 19 óra között lesz látható a Teátrum galériáján.

Balatonlellei Borhét

Balatonlelle

Augusztus 12-ig

Web: http://www.balatonlelle.hu

Villáműző Szent Donátnak, a szőlőhegyek védőszentjének tiszteletére rendezik meg a lellei szőlősgazdák minden év augusztusában a Balatonlellei Borhetet. 2012-ben már 20. alkalommal kerül megrendezésre ez a fesztivál. Ma már sokan ehhez igazítják nyári szabadságukat, hiszen senki sem szeretne lemaradni a 10 napon át tartó zenés, táncos mulatságról, melynek csúcspontja a borkirálynő választás.

Éjszakai Vidámpark

Minden péntek és szombat

Web: http://www.vidampark.hu

A nappali pörgés éjszaka folytatódik minden pénteken és szombaton a Budapesti Vidámparkban! Augusztus hónapban minden pénteken és szombaton, augusztus 30-ig csütörtökönként, szeptembertől csak szombaton, a megszokott nyitva tartáson túl, hajnali fél 2-ig élvezheted a fényárban úszó játékok élményét.

Strandok Éjszakája

Országszerte

Augusztus 10.

Web: http://www.furdoszovetseg.hu/hu/hirek/strandok-ejszakaja-2012-augusztus-10.html

Magyar Fürdőszövetség idén már 3. alkalommal rendezi meg a Strandok Éjszakája programot, melyhez eddig közel 40 fürdő csatlakozott. A fürdőzők újra a medencékből nézhetik a Perseida meteorraj vonulását augusztus 10-én éjszaka. A fürdők az eseményre hosszabbított nyitva tartással és változatos programokkal készülnek, mely a hazai fürdők legnagyobb nyári együttműködéseként fog megvalósulni.

És ezt olvastad már?
Ott nem parkolhatsz! – A hét oltása és egyéb kellemetlenségek
További cikkeink a témában