Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már megint egy sörfesztivál vár ránk Budapesten, de ha ez nem elég, elugorhatunk a pálinkafesztiválra is, vagy kényeztethetjük szemeinket a világ legjobb fotóival.

World Press Photo 2012

Budapest, Néprajzi Múzeum

Szeptember 27. – október 28.

Web: http://www.neprajz.hu

A World Press Photo kiállítás a mai világ legátfogóbb tükre, amely nemcsak a vizuális kultúra, de a mai történelmi ismeretek szempontjából is igen fontos szerepet tölt be; túlzás nélkül állítható, hogy Budapest egyik legnépszerűbb kulturális eseménye, amely 2011-től ismét a Néprajzi Múzeumban látható.

Corvin Sörfesztivál & Bluespatika Jamboree

Budapest, Corvin Sétány

Szeptember 27–30.

Web: http://www.corvinsetany.hu

Hazai és külföldi kézműves sörök, gasztronómiai látványosságok, kóstolók, lemezbörze, filmvetítések és töménytelen mennyiségű blues vár mindenkit a Corvin Sétányon. Ráadásul még óriástáblás játékokba és a Magyar Snapszer Bajnokság döntőjébe is belefuthatunk.

Kutatók éjszakája

Országos, több helyszínen

Szeptember 28.

Web: http://www.kutatokejszakaja.hu

Visszatér Magyarország (egyik?) legnagyobb tudomány-népszerűsítő rendezvénysorozata, szokás szerint minden év szeptemberének negyedik péntekén. A programok ingyenesek, szóval nem kerül semmibe, hogy enyhítsük tudásszomjunkat.

Design Hét

Budapest, több helyszín

Szeptember 28. – október 7.

Web: http://www.designhet.hu

Élj lassabban! – Slow Design, így hangzik a Design Hét Budapest 2012 kategorikus imperatívusza. Az idei programsorban olyan alkotókat és közösségeket próbálnak bemutatni, akiknek részben sikerült megtalálniuk a saját válaszaikat, illetve a kulturális, társadalmi és gazdasági fenntarthatóság útján járnak. A fesztivál díszvendége Finnország – Fiskars Village. Ez a varázslatos kis finn művészfalu már akkor Slow Life-jelenség volt, amikor még maga a fogalom meg sem született.

Fiskars Village-ben az elmúlt két évtizedben egy, a nagyvilág számára is vonzó és példaértékű új minőség jött létre, a lokális értékekre, a helyi nyersanyagokra, a hagyományokra, a kézműves tudásra és a kis közösségek erejére alapozva. A művészek által formált település nemcsak iparművészeti és dizájnértékeit mutatja meg a magyar közönségnek, de egy közel egy hónapig működő pop-up étterem segítségével a gasztrokultúrájába is belekóstolhatunk.

Spiritusz Minifeszt

Budapest, Roham Bár

Szeptember 25–27.

Web: http://www.facebook.com/events/319905884774394

Irodalom + zene + képzőművészet + pálinka = kísérletet az irodalom, zene és a képzőművészet közös nevezőre hozására. Lesznek: lapbemutatók (Kalligram, Műút), felolvasások, Lyuhász Lyácint koncert, NDK-kiállítás, bemutatkozik és fényír a FISZ,
zenélnek és slammelnek a Néma Gyerek és a JAK, és performanszok is várhatóak (Szolcsányi Ákos+Borsik Miklós). Kultúrafogyasztás közben ajánlott a pálinkázás!

Pécsi pezsgő Borfesztivál

Pécs

Szeptember 30-áig

Web: http://www.pezsgobor.hu

A kéthetes, Pécsi pezsgő Borfesztivál egy új, hagyományteremtő célzattal megvalósuló, színvonalas, szakmai értékekre épített, kulturális és gasztronómiai programsorozat Pécs történelmi belvárosában, rengeteg borral és pezsgővel, no meg persze egyéb kulináris élvezetekkel.

Előzd meg a Fogaskerekűt!

Budapest, Szent János Kórház

Szeptember 29.

Web: http://www.hegyvideksport.hu

A Hegyvidéki Önkormányzat 12. alkalommal rendezi meg az Előzd meg a Fogaskerekűt elnevezésű versenyt amatőrök és profik részére, amely nem csupán futóverseny: teljesítménytúrára, kerékpáros versenyre és kutyás futásra is benevezhetnek az érdeklődők az edzettségi szintjüknek megfelelően. A táv kb. 4 km hosszú, a Szent János Kórháztól a Fogaskerekű vasút Széchenyi-hegyi végállomásáig tart, a szintkülönbség 325 m!

Így nyerheted meg teljes biztonsággal az X-Faktort, a Megasztárt, a Csillag születiket és a The Voice-t!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.