Nálunk az Amazon Prime Video volt a legolcsóbb nyugati streamingszolgáltatás a maga 899 forintos havi előfizetési díjával, ami ezen az áron még a hülyének is megérte. Sajnálattal közöljük, hogy vége az olcsóságnak.

Mielőtt bedobnánk a köztudatba az Amazon szolgáltatásának hamarosan érvényessé váló új előfizetési díjait, először is lássuk be, hogy a két dolláros havidíj a többi platform által kért összegekhez képest tényleg kimerítette az ajándék fogalmát, így várható volt, hogy a cég előbb-utóbb meglépi az emelést.

Mivel azonban Prime Video előfizetőinek ingerküszöbe sikeresen alkalmazkodott a 899 forintos díjhoz, az emelést sokan brutálisan nagynak fogják érzékelni, pedig ezzel igazából az Amazon csak felzárkózik.

Még ezzel együtt is durva leírni:

a Prime Video havidíja több mint hétszeresére emelkedik, azaz két dollár helyett ezután 14,99 dollárt kell majd fizetni a szolgáltatásért havonta, amivel párhuzamosan az éves díj húsz dollárról 139 dollárra emelkedik.

Az Amazon 2018 óta nem emelt a szolgáltatás árán, miközben az elérhető exkluzív tartalmainak számát megtriplázta, ráadásul a költségei szépen lassan elkezdtek elszállni. Legutóbb például egymilliárd dollárt költött egy olyan szerződésre, melynek köszönhetően kizárólag ők sugározhatják az NFL meccseit csütörtökönként, és akkor A Gyűrűk Ura-sorozat 500 milliós produkciós költségéről még nem is beszéltünk. A döntés tehát még akkor is időszerű és indokolt, ha közben sokak pénztárcájának ez igencsak fájni fog.

Az új árak bevezetése a hírek szerint néhány héten belül megtörténik, amiről az előfizetők természetesen alapos tájékoztatást kapnak majd, maradási szándékukat pedig külön meg kell majd erősíteniük, így senki nem fog meglepődni, miért marad hirtelen kevesebb a számláján a hónap végére.

Ez is érdekelhet:

Már a lábtörlőn toporog az HBO Max

Kiderült, mikor startol el Magyarországon a szolgáltatás.

(forrás: The Hollywood Reporter)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Pedro Pascal részegen vette át az amerikai színészcéh díját, később arra sem emlékezett, miket mondott közben

Emberek, akik mást és máshogy csináltak, mint kellett volna