Idén is közzétették a legrosszabb filmes teljesítményeknek járó Arany Málna-jelöléseket, melyeknek az Oscar előestéjén lesz lehetőségük díjra váltani ezt a megtisztelő címet.

Senki nem örül hát, ha a köznyelvben csak Razziesként becézett díjra esélyesek között merül fel a neve, de idén a szervezők egy kicsit messzire mentek, amikor a legrosszabb színésznőnek járó műanyag szobrocskára jelöltek közé berakták azt a Ryan Kiera Armstrongot, aki még csak 11 éves volt a Tűzgyújtó című film forgatása idején.

Tavaly Bruce Willis, idén egy 11 éves kislány miatt savazzák az Arany Málna szervezőit

Ha így folytatják a szervezők, az Arany Málnát hamarosan beszántja az internet népe.

Be is indult az online zúgolódás, mivel nagyon sokan látták úgy a dolgot, hogy nem illene kicsúfolni és megszégyeníteni egy gyerekszínészt, akinek talán még bőven lenne alkalma bizonyítani, egy ilyen jelölés azonban egy életre el tudja vágni valakinek a karrierjét. Szó se róla, ebben lehet valami, bár akaratlanul is felvetődik az emberben a kérdés, vajon mikortól számít bullyingnak a negatív kritika.

Végül az Arany Málna egyik alapítója, John J. B. Wilson belátta, hogy tényleg nem volt a legokosabb dolog Armstrong jelölése. A sajtónak is eljuttatott közleményében nyilvánosan bocsánatot kért a színésznőtől és sajnálatát fejezte ki, amiért megbántották őt a jelöléssel. Ezzel együtt Wilson azt is nyilvánosságra hozta, hogy az eset miatt frissítették a szavazási irányelveiket, melynek köszönhetően a jövőben 18 év alatti művészek és alkotók nem kerülhetnek a Razzies jelöltjei közé.

(forrás: Variety)

Ez is érdekelhet:

Idén még Tom Hankset és Sylvester Stallonét is jelölték a legrosszabb színész díjára

A 2023-as Arany Málnára jelölt filmek és művészek között akad néhány meglepetés.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában