Három hét múlva végre megérkezik a magyar mozikba az Avatar: A víz útja, mellyel kapcsolatban James Cameron már korábban elmondta, hogy amennyiben nem lesz sikeres a mozipénztáraknál, hajlandó lesz a harmadik résszel befejezni az eredetileg ötrészesre tervezett franchise-t. Na de mégis mekkorát kell robbantania a filmnek a kasszáknál, hogy sikeresként könyveljék el? Nos, iszonyatos összegről van szó.

Bár hivatalos adat nincs arról, összesen mennyibe kerülhettek a 13 évvel a világsikerű első rész után érkező epikus mozi munkálatai és PR-költségei, de Cameron a GQ-nak adott interjúban mondott valamit, amiből nem nehéz kiszámolni a büdzsé végösszegét.

Amikor a lap munkatársa megkérdezte tőle, mégis mennyire volt drága a forgatás, a rendező nemes egyszerűséggel ennyit válaszolt:

Kibaszott drága.

Majd azt is hozzátette, hogy

becslése szerint az alkotásnak a bevételeket tekintve minden idők harmadik vagy negyedik legsikeresebb mozijának kell lennie, és ez az eredmény is csak a nullszaldóra lesz jó.

Jelenleg a mindenkori bevételi toplista élén az Avatar tanyázik 2,9 milliárd dolláros összbevétellel, amit a Bosszúállók: Végjáték követ 2,7 milliárd dollárral, a harmadik pedig szintén Cameron műve, az 1997-es Titanic 2,1 milliárd dolláros eredménnyel.

Ebből nem nehéz kiszámolni, hogy James Cameron szerint az Avatar-folytatás forgatási- és reklámköltségei nagyjából kétmilliárd dollár közül mozoghatnak, ami egészen elképesztő és példátlan szám a filmtörténelemben.

Ez is érdekelhet:

Valami nagy dolog történik Jennifer Lopezzel

A színész-énekesnő közösségimédia-fiókjai besötétedtek.

És ezt olvastad már?
Az Élősködők Oscar-díjas rendezőjének új filmje már előzetest is kapott