Három hét múlva végre megérkezik a magyar mozikba az Avatar: A víz útja, mellyel kapcsolatban James Cameron már korábban elmondta, hogy amennyiben nem lesz sikeres a mozipénztáraknál, hajlandó lesz a harmadik résszel befejezni az eredetileg ötrészesre tervezett franchise-t. Na de mégis mekkorát kell robbantania a filmnek a kasszáknál, hogy sikeresként könyveljék el? Nos, iszonyatos összegről van szó.

Bár hivatalos adat nincs arról, összesen mennyibe kerülhettek a 13 évvel a világsikerű első rész után érkező epikus mozi munkálatai és PR-költségei, de Cameron a GQ-nak adott interjúban mondott valamit, amiből nem nehéz kiszámolni a büdzsé végösszegét.

Amikor a lap munkatársa megkérdezte tőle, mégis mennyire volt drága a forgatás, a rendező nemes egyszerűséggel ennyit válaszolt:

Kibaszott drága.

Majd azt is hozzátette, hogy

becslése szerint az alkotásnak a bevételeket tekintve minden idők harmadik vagy negyedik legsikeresebb mozijának kell lennie, és ez az eredmény is csak a nullszaldóra lesz jó.

Jelenleg a mindenkori bevételi toplista élén az Avatar tanyázik 2,9 milliárd dolláros összbevétellel, amit a Bosszúállók: Végjáték követ 2,7 milliárd dollárral, a harmadik pedig szintén Cameron műve, az 1997-es Titanic 2,1 milliárd dolláros eredménnyel.

Ebből nem nehéz kiszámolni, hogy James Cameron szerint az Avatar-folytatás forgatási- és reklámköltségei nagyjából kétmilliárd dollár közül mozoghatnak, ami egészen elképesztő és példátlan szám a filmtörténelemben.

Ez is érdekelhet:

Valami nagy dolog történik Jennifer Lopezzel

A színész-énekesnő közösségimédia-fiókjai besötétedtek.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Pedro Pascal részegen vette át az amerikai színészcéh díját, később arra sem emlékezett, miket mondott közben

Emberek, akik mást és máshogy csináltak, mint kellett volna