Az Avatar második részének bemutatója előtt másról sem szólt a filmes szaksajtó, mint arról, hogy vajon James Cameron képes lesz-e újra kasszát robbantani.

Még maga a rendező sem volt biztos benne, hogy filmje még mindig érdekli az embereket. Annyira nem, hogy még azt is kilátásba helyezte, hogy ha A víz útja nem hozza, amit kell, a harmadik résszel nyugdíjba küldi a franchise-t. Nos, úgy néz ki, a pesszimizmus teljességgel indokolatlan volt.

Az epikus sci-fi ugyanis a jelentések szerint a hétvégén simán átlépte a kétmilliárd dolláros bevételt világszinten, és még mindig van benne kraft, hogy a következő hetekben erre is rádobjon néhány lapáttal.

A film jelenleg 598 millió dolláros bevételnél tart Amerikában, amihez hozzászámolva a más országokban termelt bevételt, összesen 2,023 milliárd dolláros összeg jön ki. Ezzel a film immár minden idők hatodik legsikeresebb filmje. Ha még feljebb szeretne törni ezen a listán, először a Bosszúállók: Végtelen háború 2,05 milliárd dolláros bevételét kell behoznia, ami egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, aztán már csak egy lépés lesz a Star Wars: Az ébredő Erő 2,06 milliárd dollárja. Szóval Cameron örülhet, így pedig egészen biztosan elkészül a franchise negyedik és ötödik része is.

A harmadik epizód 2024 decemberében esedékes, vagyis már két évet sem kell rá várni. A címe a tervek szerint The Seed Bearer (A maghordozó) lesz, és az előzetes hírek alapján már nem Jake Sully lesz a narrátora, hanem a fia, Lo’ak, aki már a második részben is nagy szerepet kapott. Ami talán még ennél is izgalmasabb, hogy a moziban be fog mutatkozni két új na'vi törzs, melyek közül az egyik, a hamu népe, negatív szereplőként fogja előre lendíteni a cselekményt.

Mivel a film Cameron elmondása szerint már 95%-ban készen van, ezért jó esély van rá, hogy tartható lesz a kitűzött premierdátum.

(forrás: Collider)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Pedro Pascal részegen vette át az amerikai színészcéh díját, később arra sem emlékezett, miket mondott közben

Emberek, akik mást és máshogy csináltak, mint kellett volna