Az Avatar második részének bemutatója előtt másról sem szólt a filmes szaksajtó, mint arról, hogy vajon James Cameron képes lesz-e újra kasszát robbantani.

Még maga a rendező sem volt biztos benne, hogy filmje még mindig érdekli az embereket. Annyira nem, hogy még azt is kilátásba helyezte, hogy ha A víz útja nem hozza, amit kell, a harmadik résszel nyugdíjba küldi a franchise-t. Nos, úgy néz ki, a pesszimizmus teljességgel indokolatlan volt.

Az epikus sci-fi ugyanis a jelentések szerint a hétvégén simán átlépte a kétmilliárd dolláros bevételt világszinten, és még mindig van benne kraft, hogy a következő hetekben erre is rádobjon néhány lapáttal.

A film jelenleg 598 millió dolláros bevételnél tart Amerikában, amihez hozzászámolva a más országokban termelt bevételt, összesen 2,023 milliárd dolláros összeg jön ki. Ezzel a film immár minden idők hatodik legsikeresebb filmje. Ha még feljebb szeretne törni ezen a listán, először a Bosszúállók: Végtelen háború 2,05 milliárd dolláros bevételét kell behoznia, ami egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, aztán már csak egy lépés lesz a Star Wars: Az ébredő Erő 2,06 milliárd dollárja. Szóval Cameron örülhet, így pedig egészen biztosan elkészül a franchise negyedik és ötödik része is.

A harmadik epizód 2024 decemberében esedékes, vagyis már két évet sem kell rá várni. A címe a tervek szerint The Seed Bearer (A maghordozó) lesz, és az előzetes hírek alapján már nem Jake Sully lesz a narrátora, hanem a fia, Lo’ak, aki már a második részben is nagy szerepet kapott. Ami talán még ennél is izgalmasabb, hogy a moziban be fog mutatkozni két új na'vi törzs, melyek közül az egyik, a hamu népe, negatív szereplőként fogja előre lendíteni a cselekményt.

Mivel a film Cameron elmondása szerint már 95%-ban készen van, ezért jó esély van rá, hogy tartható lesz a kitűzött premierdátum.

(forrás: Collider)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Fura című film készült George Foremanről, és már itt is van az első teljes előzetese
További cikkeink a témában