Nálunk már képeket is láthatsz A besúgóból.

Aki nem értette, hogy az Aranyélet után miért nem jött elő az HBO egy újabb mindent vivő magyar sorozattal, az most megnyugodhat, mert érkezik A besúgó, aminek a forgatása már zajlik is. A 8 részes széria 1985-ben játszódik, a kommunista Magyarországon, a sztori pedig abszolút érdekesnek hangzik.

A húszéves Geri szíve tele van izgalommal és várakozással. Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt, a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására.

Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre...

Miközben Száva azt kutatja, ki a besúgó a csoportban, Geri minden nap kihívással küzd: hogyan cselezze ki az Állambiztonságot és tartsa meg új barátait? Az idő szorít, a végső összecsapás előtt döntenie kell, hogy kinek az oldalára áll.

A sorozat főbb szerepeiben olyan tehetséges fiatal színészek láthatóak, mint Váradi Gergely (Guerilla, Fekete kecske), Patkós Márton (Napszállta, Kincsem), Szász Júlia (Seveled, Bátrak földje), Szőke Abigél (Akik maradtak), míg a tapasztalt művészgenerációt Thuróczy Szabolcs (Aranyélet, Drakulics elvtárs) képviseli.

A sorozat író-rendezője Szentgyörgyi Bálint, mellette Mátyássy Áron (Aranyélet, Víkend) és Miklauzic Bence (Parkoló) rendez több epizódot. A vezető operatőr Szatmári Péter (Kincsem, A Viszkis, Liza, a rókatündér), a díszlettervező Láng Imola (Feleségem története, Testről és lélekről, Terápia).

Egyelőre még nem tudni, pontosan mikor debütál A besúgó az HBO-n, de már pár képet láthattok belőle, ráadásul először a Playeren.

Fotók: HBO / Orbital Strangers

És ezt olvastad már?
Elkészült a Szomszédok taktikai kártyajáték, vége az unalmas őszi estéknek