Ha nézed a Killjoyst, tudod, ki ő. Ha láttad A Hangya és a Darázst, akkor tudod, mire képes. De azt tudtad, hogy Steven Spielberg szerette volna, hogy bejusson a Marvel-univerzumba, és tett is azért, hogy megvalósuljon? Interjú!

- Friss hús vagy a Marvel filmes univerzumában. Milyen volt a belépőd?

- Elég nagy nyomással járt. Én is az MCU rajongója vagyok, ezért egy igazán erős karaktert szerettem volna adni az univerzumnak. Nagy megtiszteltetés, hogy a részese lehetek. Egyébként még mindig nem igazán fogtam fel, hogy mi történt velem. Szürreális az egész.

- Nem éreztették veled, hogy te vagy az új lány?

- Ahogy beléptem a forgatásra, mindenki azonnal üdvözölt, megölelt, ráadásul én korábban sokat beszélgettem a karakteremről Peyton Reed rendezővel, és ezeken a megbeszéléseken találkoztam Paul Rudd-dal is, úgyhogy nem volt annyira vészes.

- Neked mennyire nehéz megtartani a titkokat, amik kiderülnek számodra a következő filmekről?

- Egyáltalán nem nehéz. Mivel rajongó vagyok, gyűlölöm a spoilereket. Én vagyok a spoilerek legnagyobb ellensége. Annyira utálom, amikor például nem látom az egyik sorozatom új epizódját, de már ott van valahol címlapon, hogy mi történt benne. Tudok titkot tartani.

- Igaz, hogy Steven Spielberg kifejezetten téged akart Szellem szerepére A Hangya és a Darázsban?

- Ugyanúgy elmentem a meghallgatásra, mint bárki más. Odarepültem, megcsináltam a kameratesztet, és komolyan mondom, az volt életem legjobb napja. Akkor is az lett volna, ha később nem kapom meg a szerepet. Aztán kiderült, hogy Peyton kapott egy ajánlólevelet Steven Spielbergtől. Még beszélni is alig tudok erről, annyira hihetetlen. Fogalmam sem volt, mi lehetett benne. Aztán persze elolvastam, azóta is a szívemhez közel őrzöm.

- Mit csináltál, amikor közölték veled, hogy megkaptad a szerepet?

- Sikítottam. Aztán táncoltam. Azt is tudom, mire: Miley Cirus Do My Thangjére. Fogalmam sincs, miért, csak benyomtam hangosan, és táncoltam rá. Azt kiáltoztam, hogy „istenem, istenem”, aztán sírtam. Becsődült mindenki a szobámba, a szüleim, a testvéreim, mindenki.

- A szüleid ismerik a Marvelt?

- Igen! Imádják. Nem csak felületesen, ismerik a filmeket, a sorozatokat, a rendezőket, a színészeket, szóval eléggé képben vannak. Nem látták az összes filmet, de majdnem.

- Van fogalmad arról, hogy most mi lesz Szellemmel?

- Abszolút fogalmam sincs. Ötletem lenne. A képregényekben Ghost egy csapat tagja, én nagyon bírnám, ha összeszedné a vásznon az összes főgenyát, és csinálna belőlük egy csapatot. Kb. mint a Bosszúállók Öngyilkos osztaga. De sajnos semmiről sem tudok.

- A szerződésedben biztosan benne van, hogy visszahívhatnak még több mozira is.

- Igen, benne van. Szellem ráadásul egy hatalmas rejtély, ki tudja, mikor bukkan fel legközelebb.

- Evangeline Lilly azt mondta, hogy őt valahogy mindig a sci-fikkel találják meg, de valahogy veled is ez a helyzet. Téged is beskatulyáztak, vagy kifejezetten ezeket a szerepeket szereted?

- Nagyon szeretem ezeket a karaktereket, de egyébként azért megtalálnak ezzel-azzal. Játszottam például a Black Mirrorban is. Egyébként igen, jó lenne kicsit más jellegű filmekben is játszani, kicsit földhözragadtabbakban. Az ügynökeim rajta vannak, meglátjuk, mi sül ki belőle.

- Honnan jön a színjátszás iránti szenvedélyed?

- Fogalmam sincs, valamiért azóta imádom, amióta megszülettem. Gyerekként folyamatosan színészkedtem. Anyám és nagymamám soha el nem múló szeretetét örököltem a filmek iránt, a mamám kedvenc filmje például az Elfújta a szél volt. Fiatalként rengeteg klasszikust néztünk együtt, a Casablancát, a Van, aki forrón szeretit, és mindet imádtam. Később már a színjátszás minden lehetséges vonulatára rá voltam kattanva.

- Sejtetted, hogy valaha ebből meg is fogsz tudni élni?

- Színjátszó suliba jártam három évig, amit aztán abbahagytam, de lett egy ügynököm, aki már a tanulmányaim alatt szerzett nekem egy melót. Ettől még igazából nem lettek terveim. Nem tudtam volna megmondani, hogy pár éven belül mi lesz velem. Sok meghallgatásra jártam, jött néhány forgatókönyv, egyik munka jött a másik után, aztán egyszer csak kialakult valami.

- Volt valaha B-terved?

- A B-tervem az volt, hogy ha nem jön össze, akkor leülök, és kitalálom, hogyan jöhetne mégis össze az A-terv (nevet).

- Sokat kellett edzened erre a szerepre? Te a Killjoys sorozatod miatt amúgy is elég jó formában vagy.

- Igen, ez igaz, ott én csinálom a saját kaszkadőrjeleneteimet is. Van persze dublőröm is, ha kell. Táncos múltam van, szóval tudom, mit jelent a koreográfia, nagyon könnyen meg tudom tanulni a harcjelenetekét is. Az MCU-nál mondjuk ez némileg másképp alakul, mert itt mindenkinek van egy-egy speciális ruhája, amiben harcolni kell, és másképp mozogsz benne. Nagyon fontos volt számomra, hogy végigcsináljam a kaszkadőrkiképzést, ráadásul úgy, hogy végig rajtam legyen a ruhám. Tudni akartam, milyen messzire mehetek benne.

- Mennyire kényelmetlen a ruhád?

- Nagyon kényelmes, csak nagyon meleg. Volt benne hűtés, mindenféle kis csöveken jéghideg vizet nyomtak benne, hogy ne süljek meg. 45 részből áll a kosztüm, amiről a csapat azt mondta, hogy az én ruhám áll a legtöbb darabból a Marvel-univerzumban.

- Mennyi idő volt felvenni?

- Először 45 perc. A végén már megvolt hét perc alatt is.

- Ha ki kellene választanod, hogy mi legyen Szellem főcímdala, mit választanál?

- Gorillaz: Charger.

- Hűha, ez nagyon gyorsan és biztosan megvolt. Miért?

- Mert benne van, hogy „i am the ghost (én vagyok a szellem). És nagyon állat dal.

- Semmi Miley Cyrus?

- Nem, semmi. Miley Cyrus az Hannah John-Kamenhez tartozik. A Gorillaz pedig Szellemhez.

- Milyen volt Michael Douglasszel és Michel Pfeifferrel dolgozni?

- Még mindig fura, olyan, mintha meg sem történt volna. Mindketten igazi legendák, személyes hőseim, az ő filmjeiken nőttem fel. Michael nagyon vicces ember, Michelle pedig egy olyan nő, aki ha megérkezik valahová, akkor mindenki rá figyel. A Hangya és a Darázs bemutatóján Párizsban például pont azon hüledeztem, hogy egy Cadillackel jöttünk be Disneylandbe Michael Douglasszel, mire ő ezen csak nevetett. De hát most komolyan, kivel történik meg ilyesmi? Én ezt nem tudom felfogni. Ilyen volt az is, amikor együtt forgattam Michelle Pfeifferrel és Michael Douglasszel. Hazamentem, és nem hittem el, hogy megtörtént. Ezeken a dolgokon nem nagyon tudom túltenni magam.

- Evangeline azt mondta, hogy nem nagyon tudott beszélni a két legendával, mert zavarban volt. Neked sikerült?

- Nem, mert én is zavarban voltam (nevet). Beszélgettem velük azért, de én bedobnám még közéjük Laurence Fishburne-t is, mert számomra ő is egy egészen elképesztően nagy színész, akit már gyerekkorom óta imádok. Nekem az is őrület volt, hogy vele játszhattam. Ő is elképesztő egyébként. Mindent kiráz a kisujjából.

- Nem próbáltál meg tőlük karriertanácsokat kérni?

- Nem igazán, mert hát tudod, nincs is nagyon lehetőség erre. Inkább csak azért beszélgetünk, amikor van időnk, hogy jól érezzük magunkat majd a kamerák előtt is, hogy megismerjük egymást.

- Voltál szerelmes színészbe, amikor fiatalabb voltál?

- Igen, Leonardo DiCaprióba, egyértelműen a Titanic és a Rómeó + Júlia miatt. Még poszterem is volt róla a falamon. De azért bírtam a fiúbandákat is, az NSYNC-et, Justin Timberlake-et. De Leo volt az igazi.

- Az első igazi nagy munkád a Spice Girls-musical volt a Westenden. Nem hiányzik a zene és a tánc a színpadon?

- Nagyon szerettem énekelni és táncolni, mindig is ezt akartam csinálni. Gyerekkoromban is imádtam a musicaleket. Most viszont nem tudom, hogy lesz-e még alkalmam szerepelni egyben.

- Ha már mondtad, hogy szereted a musicaleket, láttad anno Michael Douglast a Tánckarban?

- Láttam! Nagyon szerettem azt a filmet. Annyira tetszik benne, hogy tökéletesen megmutatja, hogyan lehet bekerülni egy musicalbe. Nagyon okos film. A zenéje is nagyon jó. És a táncok is.

- Átköltöztél már Londonból Amerikába, amióta több filmes felkérésed van?

- Nem. London az otthonom. Sok helyen jártam, sok helyen dolgoztam, de Londonhoz húz mindig haza a szívem.

-  Volt már alkalmad találkozni az MCU többi színészével is?

- Igen, volt egy nagy fotózás, ahová meghívtak. Pont A Hangya és a Darázs forgatásainak közepén jártunk. Bárhová néztem, szuperhősöket láttam. Azon a napon egy szégyellős kislány voltam, még nem is ismertem senkit, de jó volt, ittunk egyet, beszélgettünk, és megcsináltuk a fotót.

- Hogyan tudod kezelni a rajongói őrületet, ami az MCU-család részeseinek jár?

- Én is rajongó vagyok, úgyhogy így más. Nagyon szeretem a rajongókat. Támogatnak, szeretnek, pontosan ezért is csinálom ezt az egészet. Inspirálni tudom őket, fel tudom vidítani az embereket, és amikor ez sikerül, akkor én is azt mondom, hogy jól végeztem a munkámat.

Fotó: Kristy Sparow/Getty Images For Disney

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában