A "Ne ítélj elsőre"-verseny első helyezettje Ji, aki nem is olyan rég egy Android-reklámban ment nagyot, és nemsokára eljön Budapestre.

Mindig tök jó olyan szupersztárokról hallani, akiket egyébként nem ismernénk, mert nemes egyszerűséggel nem követjük a klasszikus zenei életet, aztán egyszer csak jön valaki, aki ad egy méretes sallert a játékával és az egyéniségével. Ha láttad azt az Android-reklámot, amiben egy zongorista srác játszik valami embertelenül nagyot, akkor már találkoztál Jivel, ha nem, akkor majd most fogsz.

Ji már 10 éves korában megnyerte a New York-i Filharmonikusok fiatal művészek számára meghirdetett versenyét, ezzel természetesen rekordott döntött, ő lett ezzel a verseny történetének legfiatalabb nyertese, és azóta azért eltelt néhány év, amiben meglehetősen sokat gyakorolt. 2016-ban az egész világ megszerette őt, és nem, nem csak a komolyzenét imádók, mivel beszállt egy Android-reklámba, ahol Beethoven Holdfény szonátáját zongorázta el egy "normál" és egy "monotune" zongorán, amelyen minden egyes húr ugyanarra a hangmagasságra állították. A végeredmény elég erős lett.

Ji azóta is menetel előre, 2018-ban Bach monumentális kompozíciójából, a Goldberg-variációkból készített felvételt. Még mindig csak 26 éves, és bármire képes. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében pedig Budapestre jön, hogy eljátssza a Goldberg-variációkat április 11-én. Ha még nem lennél meggyőzve, csak itt hagyunk egy videót.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Az év egyik legjobb játéka is lehetett volna, de a pénzéhség közbeszólt

Thor hangján szólal meg Deadpool a Deadpool és Rozsomák szinkronizált előzetesében

További cikkeink a témában