A Bayraktar című dal azt a török drónt éljenzi, amely az ukrán honvédők egyik leghatékonyabb fegyvere a benyomuló orosz csapatok ellen.

A Player mégiscsak egy alapvetően életigenlő, többnyire vidám dolgokkal foglalkozó magazin. Érezzük, hogy vékony jégen járunk minden háborús témával, de mi sem tudjuk kivonni magunkat az alól a szörnyűség alól, ami épp a szomszédunkban zajlik.

Pláne nem, ha egy annyira furcsán érdekes dolgot szül ez a nyomorult háború, mint például egy ukrán nóta, amely egy török harci robotrepülőgépről, a Bayraktarról szól. Mutatjuk a dalt a YouTube-on, angol fordítással:

A képeken a Baykar nevű török hadiipari cég Bayraktar TB2-es modellje látható, amely egy joint venture keretében gyártanak (gyártottak) is Ukrajnában. A szövegben parádésan ülnek a Bayraktarra rímelő ukrán szavak. Hiteles műfordításra nem is vállalkoznánk; a lényeg, hogy az orosz katonák jobban tennék, ha inkább egyáltalán nem lennének az ukrán égbolt alatt, mert akármit is csinálnak éppen a levesfőzéstől a rakéták becélzásáig, bármikor megjelenhet felettük az égen a halál egy ilyen repülő képében.

Bármilyen szörnyű a téma is, a szöveg is, meg persze már eleve egy emberek gyilkolására tervezett célszerszám önmagában, a dal mégis fülbemászó, és valami bizarr módon még szinte vidám is. Fura dolog a háború.

A Bayraktarok nagyon is jelen vannak az ukrán harcokban, nem ez a helyzet viszont az egykori ukrán szépségkirálynővel:

És ezt olvastad már?
Egyes francia golfklubok felmentést kaptak az aszály miatti öntözési tilalom alól, ezért a tiltakozók betont öntenek a lyukakba