Egy brit komikus, Richard Herring az Instagramon osztotta meg a követőivel, hogy kislánya észrevett valami furcsát Roald Dahl A barátságos óriás című könyvének borítóján.

Csak érdekességképp jegyezzük, meg, hogy Dahl könyvének eredeti címe BFG, mint Big Friendly Giant, ami igen vicces lehet azok számára, akik annak idején a Doom című számítógépes játékkal ütötték el az informatika órákat. Ebben az alkotásban ugyanis a legerősebb fegyvernek is pontosan ez volt a neve, csak ott a BFG még Big Fuckin' Gun-t, azaz kibaszott nagy fegyvert jelentett.

Na de ne is húzzuk az időt popkulturális kitekintgetéssel, hiszen lincshangulat, égszakadás-földindulás van, ugyanis Herring rájött, hogy az említett könyv borítóján kilóg az óriás pöcse.

Így:

A kép természetesen a Twitterre is kikerült, és nagyon sokan már el is kezdték fenni a sarlót, hiszen ezt a 18 karikás szemérmetlenséget nem lehet hőbörgés nélkül hagyni. Szerencsére a helyzet azért nem annyira meredek, hogy lógó óriáshímvesszőkkel akarná a kiadó sokkolni az angol gyerekeket, egyszerűen csak valaki figyelmetlen volt a borítóterv elfogadásakor.

Egy másik twitterező előkereste a grafika eredetijét, ami egy Quentin Blake nevű karikaturista munkája, és ami képkivágás nélkül imígyen néz ki:

Szóval pánikra semmi ok, az óriásnak nem a pénisze, hanem csak a hüvelykujja himbálózik a kép szélén, bár a kiadónak attól még simán kínos a hiba. Okosabb lett volna egyértelműbben megszerkeszteni azt a nyomorult borítót, hogy a szülőket megkíméljék egy akaratlan felvilágosító kiselőadástól.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában