A Black Adam Dwayne Johnson szerelemprojektje volt. Tíz évig készült, a sztár mindent beleadott nemcsak a konditeremben a szerepre készülve, de a reklámkampányba is teljes erővel szállt be, a mozi mégis elhasalt.

Pedig Johnson tényleg mindent megtett, a közösségimédia-felületei másról sem szóltak a bemutató utáni hetekben, mint a filmről, melyről hamar kiderült, hogy a kritikusok nemigen rajonganak érte. A legtöbb publicista azt kifogásolta, hogy az alkotás gyakorlatilag egyetlen összefüggő pusztításpornó, melyben szuperhősök és szupergonoszok csépelik egymást vég nélkül, miközben körülöttük felrobban minden.

Az első hétvégéjén a Black Adam Amerikában összeszedett 67 millió dollárt, amit Johnson gyorsan oda is dörgölt a kritikusok orra alá, kijelentve, hogy neki csak a nézők és a rajongók véleménye számít. Aztán a bevételek elkezdtek bezuhanni, a pankrátorból lett színész pedig hiába tolta a produkció szekerét, a nézők egyre csak elmaradtak, így ő sem tudta már a matekra hivatkozva előadni, mennyire jól sikerült a DC filmes univerzum megújítójának beharangozott alkotás.

A mozikból már egészen biztosan nem fog több pénzt összeszedni a film, melynek jelenleg világszinten 384,5 millió dolláron áll az összbevétele.

Ez már csak azért is siralmas szám, mert a film gyártási költségei 195 millió dollárra rúgnak, és bár a marketingköltségek tekintetében nincsenek pontos adatok, a Variety szerint az alkotásnak minimum 600 millió dollárt kellene összeszednie, hogy nullszaldós legyen, ettől pedig nagyon távol áll.

Dwayne Johnson egy korábbi Twitter-posztban már elkezdte magyarázni a bizonyítványt azzal, hogy a film címszereplőjéről egy éve még senki nem hallott, ezért nem lehet elvárni tőlük, hogy a bevételek tekintetében felvegyék a versenyt a Fekete Párduc 2-vel, de ez az érvelés eléggé sántít, hiszen ő maga már évekkel ezelőtt elkezdte hype-olni a filmet.

El kellene fogadni, hogy az embereket már nem izgatja annyira, ha két szuperember hosszú percekig egymást püföli a levegőben. Szerintünk ugyanez már Az acélember 2013-as premierje idején is rohadt unalmas volt, de úgy tűnik, mostanra már a legtöbb rajongónak is elege lett belőle.

Ez is érdekelhet:

Hét dolog, ami miatt már nagyon unjuk a szuperhősös filmeket

Nem azt mondjuk, hogy kivétel nélkül az összes ilyen mozi unalmas, de ez a hét dolog már biztosan.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés