Az nem újdonság, hogy DiCaprio a szívén viseli a Föld sorsát, és valahol az sem meglepetés, hogy Jair Bolsonaro, Brazília elnöke nem egy kifejezett úriember.

Mindkettő fenti kitétel megerősítést nyert a napokban, amikor a világhírű színész a Twitteren biztatta a szavazáson való részvételre a brazilokat, hangsúlyozva, hogy szerinte a választások kimenetelétől függ az esőerdők sorsa.

Konkrétan ezt írta április végén a csevegős platformon:

Brazília az Amazon és más, a klímaváltozás szempontjából kritikus ökoszisztémák otthona. Ami ott történik, az mindannyiunkat érint. A fiatalok szavazata a kulcs ahhoz a változáshoz, mely egy egészséges bolygót eredményezhet.

Ha ebben nem látsz semmit, ami felbosszanthatná a jelenlegi elnököt, akkor jól látod. A bejegyzésben DiCaprio még egy linket is megosztott, mely a szavazásra történő regisztrációra mutat. Az a fura, hogy Bolsonaro első körben a Twitteren megköszönte a színésznek, amiért a brazil fiatalokat szavazásra ösztönzi.

Köszönöm a támogatást, Leo! Nagyon fontos, hogy minden brazil elmenjen szavazni a választásokon. A népünk arról fog dönteni, hogy megőrízzük-e az Amazon fölötti uralmunkat, vagy azt átadjuk olyan bűnözőknek, akik külföldi érdekeket szolgálnak. Jó voltál A visszatérőben!

Aztán történhetett valami. Valószínűnek tartjuk, hogy az elnöknek szólhatott valamelyik tanácsadója, hogy az amerikai színész nem egy nagy Bolsonaro-fan, korábban többször is tett a brazil elnököt elmarasztaló kijelentéseket, amiért az nem fogja vissza az esőerdők mezőgazdasági célú pusztítását. Ennek fényében az elnök egy keddi rendezvényen már egészen másmilyen hangnemben nyilatkozott a sztárról. A stílusváltás igen szembeötlő.

DiCapriónak tudnia kell, hogy pontosan a Kereskedelmi Világszervezet elnöke volt az, aki azt mondta, hogy a brazil mezőgazdaság nélkül a világ éhezne. DiCaprio tehát jobban tenné, ha befogná a száját, ahelyett, hogy hülyeségeket beszél.

Nos, ennyit a brazil–hollywoodi barátságról.

(Forrás: Variety, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Fellépése közben támadta meg egy férfi Dave Chappelle-t

A komikust megwillsmithelték, és videó és készült róla.

És ezt olvastad már?
A híres Nők az ablakokban fényképnek szomorkás története van
.