A komikust megwillsmithelték, és videó és készült róla.

Chappelle már többször viccelődött azzal, hogy a poénjai miatt különösen a transzszexuálisok szeretnék őt megfojtani, aminek lehet némi alapja, hiszen ezek a közösségek minden lehetséges fórumon tiltakoztak már a humorista ellen. Legutóbb egy Netflix-különkiadása miatt lángoltak fel az indulatok, amit mi nem feltétlenül éreztünk indokoltnak.

Tényleg transzfób és homofób lenne Dave Chappelle legújabb netflixes stand-upja?

Vagy a károgóknak simán csak nincs humorérzékük és/vagy képtelenek értelmezni, amit a komikus mond?

Nem biztos, hogy a mostani esetnek köze lehet a fenti hisztihez, de azért mindenképpen érdemes tudni, hogy Chappelle a transzfóbnak bélyegzett viccei miatt már többször került különböző jogvédő és érdekképviseleti csoportok kereszttüzébe.

A humorista kedden ismét a Netflixnek vett fel egy előadást, amikor hirtelen egy férfi a színpadra szaladt és nekitámadt. Bár az előadáson tilos volt a nézőtéren kamerázni, az esetről több videó is készült, íme az egyik:

A férfit a biztonságiak kivezették, és a hírek szerint találtak nála egy fegyver replikát is, amivel lőni ugyan nem lehet, de mivel egy pengét rejt, így akár komoly sérülést is tudott volna okozni. Azt nem lehet tudni, hogy a támadó használni akarta-e az eszközt.

Chappelle az eset után azzal folytatta a show-t, hogy az illető biztosan transz férfi volt, ami okozott némi derültséget a nézőtéren, de a támadás nagyon is komolynak tűnt. Ez Will Smith Oscar-gálán elcsattant pofonja után ismét felerősítette azokat az aggodalmakat, melyek szerint a komikusokat ezután több inzultus érheti a színpadon.

Az eset érdekessége, hogy az Oscar-pofon elszenvedője, Chris Rock is fellépett Chappelle után, aki ezzel kommentálta a támadást:

Ez nem Will Smith volt?

(forrás: The Hollywood Reporter, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés