Bruce Willis már lassan egy éve visszavonult a nyilvánosságtól, miután kiderült, hogy súlyos betegségben szenved.

Akkoriban nagyon sokan kerestek rá arra, mit jelent az afázia, hiszen a színész szellemi hanyatlását ez a betegség idézte elő.

Bruce Willis súlyos beteg, felhagy a színészettel

A sztárnál afáziát diagnosztizáltak, ami kihatással van a beszéd- és nyelvértési képességekre is.

Ezt követően csak nagyon ritkán hallhattunk felőle, most azonban a családja egy közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot Willis egészségi állapotáról. A hírt egy olyan egyesület honlapján tették közzé, mely az úgynevezett frontotemporális demenciával kapcsolatban végez kutatásokat, és ennek az a szomorú oka, hogy Willis is ebben a rendellenességben szenved.

A családtagjai által aláírt közleményben szerettei elmondják, hogy a tavalyi, afáziáról szóló diagnózis után sajnos a színész állapota súlyosbodott, a folyamatos vizsgálatok során pedig sikerült kideríteni, hogy igazából a demencia áll a leépülése hátterében. Bár fájdalmas volt a felismerés, megnyugvással tölti el a családot, hogy végre pontos diagnózist kaphattak az orvosoktól. Kénytelenek beismerni, hogy ennek a betegségnek jelenleg nincs ismert gyógymódja, de bíznak benne, hogy mivel ezzel nagyobb figyelmet kap, talán felgyorsulhatnak az ezzel kapcsolatos kutatások is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rumer Glenn Willis (@rumerwillis) által megosztott bejegyzés

Jelenlegi ismereteink szerint a frontotemporális demencia kialakulását is valamilyen agysérülés előzi meg. Egy ritka betegségről van szó, mely a személyiség drasztikus megváltozásával és a kommunikációs, valamint motorikus képességek egyre gyorsuló hanyatlásával jár. Gyógyszerekkel és különböző terápiás eszközökkel egyes tünetei kezelhetők, de sajnos az orvostudomány mai állása szerint a betegség az első tünetek jelentkezését követő nyolc-tíz éven belül halállal végződik.

(Forrás: Variety, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

A The Last of Us színésznőjét nem hatja meg, ha kibuktál a sorozat harmadik részén

Az Ellie-t játszó színésznő szerint a te bajod, ha egy meleg szál miatt nem nézel tovább egy sorozatot.

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában