Ahhoz, hogy megértsd, hogyan lehetséges az, hogy egy visszavonult színész főszereplésével ezután egy rakás film jöhet veled szembe, két dolgot kell tudnod.

Az egyik az, hogy mi is az a deepfake. Erre van egy egyszerű válaszunk: egy képmanipuláló tanuló algoritmus, mely gyakorlatilag annyit csinál, hogy bármilyen képen vagy videóban egy másik ember arcára cseréli bárkinek az arcát.

Ha ennél részletesebben is érdekel a téma, erre tessék:

Simán bekerülhetsz egy pornófilmbe, még akkor is, ha nem akarod

Nem, sajnos nem viccelünk. Gal Gadottal, azaz Wonder Womannel például ez már meg is történt.

A másik, hogy miért nem láthattad az idén 67 éves Bruce Willist már egy ideje minőségi moziban. A válasz erre kevésbé technikai, de annál szomorúbb: tavasszal kiderült, hogy a színész súlyos afáziában szenved, ami nemcsak az alakításaira, de a szerepválasztásaira is kihatott az elmúlt években.

Bruce Willis súlyos beteg, felhagy a színészettel

A sztárnál afáziát diagnosztizáltak, ami kihatással van a beszéd- és nyelvértési képességekre is.

A színész pont azért húzta meg karrierje utolsó évét, mert pénzre volt szüksége ahhoz, hogy visszavonulása után is tudjon gondoskodni családjáról.

Most úgy tűnik megjátszotta az utolsó kártyáját:

ő az első hollywoodi színész, aki gyakorlatilag eladta az arcát egy cégnek, hogy az a deepfake technológia segítségével ezután használhassa őt a projektjeiben.

Az említett vevő a Deepcake nevű cég, mely ezután a szerződésben szabályozott feltételekkel használhatja fel a visszavonult sztár arcát és hangját, vagyis gyakorlatilag megcsinálhatná a hatodik Die Hardot a fiatal színésszel, már ha meg tudná valahogy szerezni az akciófranchise jogait.

Willis egyébként már korábban is szerepelt úgy a képernyőn, hogy az valójában nem is ő volt, amikor egy orosz reklámfilmben szintén a deepfake segítségével használták fel a fizimiskáját.

Ezt itt nézheted meg:

Bruce Willis elért az aljára, már úgy reklámoznak vele, hogy el sem megy a forgatásra

Helyette megoldják deepfake-kel. Ezt komolyan látnod kell, hogy elhidd.

(forrás: The Telegraph, főkép: Getty Images)

Frissítés:

És ezt olvastad már?
A Micimackó után a Bambiból is horrorfilm készül
.