A Budai Várról nem feltétlenül az elektronikus zene jut az ember eszébe. Ott, ahol egyébként eltartott kisujjal szokás a bort kortyolgatni, miközben az ember átadja magát a lenyűgöző budapesti látképnek, most rendesen a lovak közé csap a Sziget és a Budapest Essentials stábja. Te pedig jobban teszed, ha nem maradsz ki belőle.

A főváros egyik legismertebb műemlékét, a Halászbástyát augusztus 11-én és 12-én két exkluzív buli erejéig átveheti a különleges élményekre éhes közönség a fotózkodó turistáktól. A Budapest Essentials Sziget Special a Halászbástya étterembe költözik, a pörgésnek a város lélegzetelállító panorámája biztosítja a látványos hátteret.

Az étterem a város fölé magasodó, egyedi hangulatú, több mint 1800 négyzetméteres befogadóképességű rendezvényhelyszín, ahol bőven lesz hely arra, hogy egész testtel rezonálj a zenére. A bulik délután három órakor startolnak, és egészen este tízig megy majd a pörgés, melynek színvonalára nemigen lehet majd panasz, a szervezők ugyanis impresszív lineupot szedtek csokorba.

Csütörtökön Chriss Ronson tolja a warmupot, majd elmegy egy kétórás szünetre, mely alatt tőle Joris Delacroix veszi át a pultot. A francia zongorista/dj éppen egy alapos megújuláson van túl, így a fellépése igazán izgalmas lesz. Az estét a visszatérő Chriss Ronson zárja egy háromórás szettel.

Másnap Glüon indítja be a bulit funk, nu-disco, afrobeat dallamokkal, akitől az este headlinereként a Coachellát, a Bonnaroo-t és a Lollapaloozát is megjárt brit producerduó, a Jungle veszi át a stafétát. A naplementét a ReFunk zenéje festi alá, majd ismét Chriss Ronson vezényli le a zárást.

A csütörtöki napra itt, a pénteki bulira pedig itt vásárolhatod meg a jegyed. Érdemes lesz sietni, hiszen – bár szép tágas a helyszín – a résztvevők száma mégiscsak korlátozott, a nem mindennapi élmény ígérete pedig garantálja, hogy a következő néhány napban hamar betelik a résztvevők listája.

(Főkép: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Szökött rabszolgát játszik Will Smith az Oscar-pofon utáni első filmjében