Nem jött el idén a kedvenced? Semmi baj, csak egy kicsit távolabbra kell tekintened. A Player 10 olyan külföldi fesztiválfellépést ajánl, amelyeket hiba lenne kihagyni, és még csak a világ végére sem kell utazni értük.

Metallica

Helyszín: Nova Rock – Nickelsdorf, Ausztria

Időpont: június 10.

Aznap láthatod még: Nightwish, Evanescence, Slayer, Mastodon, Corey Taylor

Egyet kell tudni: a The Black Album teljes egészében, élőben. A „rendes” koncertprogram után a banda elővezeti a kultlemez összes dalát, amit csak most, a jubileum évében élvezhetünk végig. Akinek a végére még marad hangja, az vagy metálénekes, vagy maga James Hetfield, bár ő sem a tökéletes hangképzéséről híres. Nem mintha elvárnánk tőle ilyesmit. Ugyanazon a napon a Big Fourból a Slayer is fellép, szóval aki szereti, és korpás marad a haja, az nem nagyon szeretheti a klasszikus hajtekerést. A helyszín sem lehet mentség, Nickelsdorf konkrétan a határnál van, autóval tökéletesen megközelíthető, odabent viszont jobb felkészülni a hatalmas portengerre, és a drága sörárakra.

Linkin Park

Helyszín: Nova Rock – Nickelsdorf, Ausztria

Időpont: június 8.

Aznap láthatod még: Marilyn Manson, The Offspring, Rise Against, The Baseballs

Jön az új album, a Living Things, amiről a Burn It Downnal már volt szerencsénk megismerkedni, most viszont személyesen is cimborálhatunk a szerzeménnyel, a Linkin Park ugyanis fellép a Nova Rockon. Aznap még egy jóvágású pogó erejéig be lehet nézni az Offspringre, akik szintén új dalokat mutatnak be, de meg lehet nézni egy antikrisztust is egyenesen az Arany Alkonyból, Marilyn Manson szintén lemezbemutat, és csak reménykedni lehet, hogy jobb formában van, mint a VOLT-on 2009-ben.

Guns N’ Roses

Helyszín: Exit – Novi Sad, Szerbia

Időpont: július 15.

Aznap láthatod még: Wolfmother, Laurent Garnier, Knife Party, Buraka Som Systema

Rendben, ez a Guns nem az a Guns, és Axl sincs már valami nagy formában, de tedd a szívedre a kezed: ha egyszer rajongó voltál, akkor nagy eséllyel most is megnéznéd, milyen állapotban van az őstulok Rose, és ha szerencsénk van, még egy-két új dalt is elővezet az állítólag hegyekben álló új szerzemények közül. Az Exit egyébként már csak azért is jó fesztivál, mert a helyszín hangulata magával ragad, és egy jó 6 órás autóúttal ott lehetsz Novi Sadban.

The Cure

Helyszín: Frequency – St. Pölten, Ausztria

Időpont: augusztus 18.

Aznap láthatod még: nincs info

Mérget vettünk volna rá, hogy a Cure jön a Szigetre is, de nem lett igazunk (legalábbis egyelőre). Nem kell viszont túl messzire utazni, hogy megnézzük Robert Smith kócos séróját, Ausztria két legjobb fesztiválja közül az egyiken ugyanis ott lesz a banda. Lehet, hogy St. Pölten nincs a határ közelében, de érdemes lenézni a Frequencyre. Minden évben brutális line uppal készülnek, idén viszont az egész kicsit rímel a mi Szigetünkre (The Killers, Placebo, Korn), de Noel Gallaghert, Lykke Lyt, a Busht és a Hot Chipet mi nem kaptuk meg. A fesztivál helyéül szolgáló St. Pölten nem mellesleg Alsó-Ausztria legnagyobb városa, remek kis hely, érdemes kinézni a koncertek előtt, és felfedezni magunknak.

Björk

Helyszín: Heineken Open’er – Gdynia, Lengyelország

Időpont: július 4.

Aznap láthatod még: New Order, The Kills, Orbital, The Ting Tings, Wiz Khalifa, Yeasayer

Az izlandi énekesnő lemondta Balaton Sound koncertjét, de a lengyel fesztiválon tiszteletét teszi, ráadásul egy olyan napon, amikor egy rakás jó előadó lép fel. Az Open’er már évek óta Lengyelország legjobb fesztiválja, Björk sem először érkezik ide, a támogató neve garancia a jó sörökre, a napijegy nagyjából 12.000 Ft, ami vállalható, az utazás viszont nagyobb falat,

The Darkness

Helyszín: Przystanek Woodstock Festival Poland – Kostrzyn, Lengyelország

Időpont: augusztus 18.

Aznap láthatod még: nincs info

Még hogy Woodstock halott. Létezik, csak Lengyelországban, ahol évről évre durvul a buli. Idén már elég masszív külföldi felhozatallal készül a fesztivál, ahol fellép a halottaiból feltámadó, vicces The Darkness is. A magas hangok és a feszülős nacik királyai visszatértek, még mindig nem lehet komolyan venni őket, de annyi jó riffet gyártottak már le, hogy akármennyire is vicces, azért beindul a buli, amint kilépnek a színpadra.

New Order

Helyszín: Prague City Festival – Prága, Csehország

Időpont: június 30.

Aznap láthatod még: Amon Tobin, Hadouken!, Senor Coconut, Dubioza Kolektiv

Hooky nélkül nem lesz ugyanaz, de a régi New Order slágereket hallani így is öröm lesz, pláne, hogy nem is kell messzire utazni az élményért. Hogy őszinték legyünk, a két napos fesztivál végig ütős lesz, első nap a Blink 182, a Simple Plan és az All-American Rejects játszik. A rendezvény a vasútállomáshoz egészen közel helyezkedik el, szóval akár gyalog is be lehet vállalni azt a hosszabb-rövidebb távot, nem fogunk belehalni a sétába. A helyi sörök minőségéről pedig hadd ne zengjünk ódákat…

Lou Reed

Helyszín: Pohoda Fesztivál – Trencsén, Szlovákia

Időpont: nincs info (július 5-7.) 

Aznap láthatod még: nincs info

Az öreg turnén van, közel hozzánk is fellép Szlovákiában, szóval át lehet ugrani megnézni, milyen formában nyomja manapság. Reed remélhetőleg nem a Metallicával közös Lulu albumot erőlteti, mert akkor bealvás közeli állapotba kerülhetünk egyetlen pillanat alatt.

Pulp

Helyszín: B’estfest – B’estfest Park, Románia

Időpont: július 8.

Aznap láthatod még: Caro Emerald, Andy C, Modestep, Dope D.O.D

Bukaresttől 10 percnyi autóútra fekszik a fesztivál, amelynek felhozatalában idén ott figyel a Garbage, a Röyksopp, a The Qemists és a Pulp is, akiknek ez a hozzánk legközelebb eső idei koncertje. Ha voltál a Sziget, vagy ne adj’ isten az Exit koncerten, és szereted őket, akkor meg fogod gondolni a kiutazást.

Foo Fighters

Helyszín: Pukkelpop – Hasselt, Belgium

Időpont: augusztus 18.

Aznap láthatod még: The Black Keys, The Hives, Magnetic Man, Dizzee Rascall, Billy Talent

Rendben, értjük mi, hogy nincs túl közel Belgium, de aki Foo Fighterst akar látni, annak ez a legközelebbi idei fesztiválidőpont. Dave Grohlék mellett sok-sok megnéznivaló akad, köztük a takaros kis Hasselt felfedezése, és a jó öreg minőségi belga sörök elfogyasztása hangulatfokozásként.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés