Ez az eset ugyan nem Magyarországon történt, de a jelenség földrajzi korlátok nélkül bukkan fel a világ minden szegletében, ahol az emberek négykerekű közlekedési eszközökkel járják az utakat.

Igen, nálunk is teljesen hétköznapi jelenség a bunkóparkolás, amikor valaki direkt úgy állítja le az autóját, hogy másoknak ne jusson mellette hely. Ha egy drága autót látunk így parkolni, az még jobban felbosszantja az embereket, akik ezt látva már nemcsak azért zsörtölődnek, mert az illető nincs tekintettel másokra, de azért is, mert ezt biztos annak tudatában csinálja, hogy ő bármit megtehet.

Egy ilyen esetről készített fotót posztolt valaki a Redditen múlt héten, melyen egy Audi R8-as látható, ami nyilvánvalóan szánt-szándékkal foglal el két helyet egy parkolóban. A bejegyzést megosztó felhasználó elpanaszolta, hogy ez a látvány ez egyik legforgalmasabb napon fogadta a tengerparthoz közel eső parkolóban, így még bosszantóbb számára az eset.

A kép Sydney külvárosában készült, ami bizony a mi életünket pont nem befolyásolja, de a jelenség annyira általános, hogy az erről szóló beszélgetésben a világ összes tájáról érkeztek hozzászólások, és az eset még számunkra is szolgálhat tanulságokkal.

Történt ugyanis, hogy néhány nappal később kiállt a nyilvánosság elé az Audi tulajdonosa, és a 7NEWS.com munkatársának elmondta, hogy végső soron nagyon egyszerű oka volt annak, hogy így parkolta le az R8-asát:

ő inkább kifizeti a parkolási bírságot, mint hogy valaki rányissa az autójára az ajtaját.

Ehhez persze hozzátett még néhány dolgot, ami már kevésbé tűnik őszintének, mint például, hogy amikor leállította az autóját, a parkoló hatvan százaléka üres volt, meg hogy azért parkolt a bejárathoz közel, mert fájnak a térdei és nem akart sokat gyalogolni – na persze! –, de a hangsúly nem ezeken volt, hanem azon, hogy

a bírság összege általában pár száz dollár, ha viszont egy óvatlan autóstárs miatt behorpad az R8-as oldala, ezer dollár alatt nem ússza meg a javíttatást.

Az egyébként tény, hogy az R8-as annyira széles, hogy ha a tulaja a két vonal közé állt volna, igen nehezen tudott volna visszaülni az autójába, ha mindkét oldalra beállnak mellé. A fröcsögő kommentelőknek az audis csak annyit javasolt, hogy mocskolódás helyett kezdjenek el inkább élni, a parkolót üzemeltető önkormányzatnak pedig azt javasolta, hogy ne a minimális helyeket fessék fel az autóknak, hanem hagyjanak szélesebb helyet egy-egy járműnek.

Most már csak a te véleményedre vagyunk kíváncsiak:

Szerinted elfogadható magyarázattal állt elő a két helyet elfoglaló audis?

Bunkóparkolókkal itthon is tele a padlás, de ekkora hullámokat még nemigen vert egyik sem, mint ez a világhírnévre szert tett ausztrál audis.

Ez is érdekelhet:

Ez a pornószínésznő vagy hülye, vagy téged néz hülyének

Ennek a nőnek az idióta sztorijában benne van minden, amiért gyűlölöd az influenszer jelenséget.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában