Nevezzük mondjuk Jocónak a rendőrség kampányvideójának főhősét! A csávó tipikusan úgy néz ki, mint akit odaképzelnél egy büntetőfékező BMW volánja mögé.

A csavar pedig az, hogy Jocó nagyon nem olyan, sőt, szerinte a büntetőfékezés nem is létezik, de ha mégis, kacsintva azt javasolja, hogy ha nagyon kemény vagy, előtte, meg a hegynyi méretű pickupja előtt próbáld meg megcsinálni.

Az mindenképpen üdvözlendő, hogy a Magyar Rendőrség végre elhagyja a borzalmasan szoci közérdekű közlemény az állampolgároknak típusú feszengő stílust, de ezzel az egyébként jópofa klippel van egy kis probléma.

Jocó na most legyél kemény kistacskó! felszólítása ugyanis nemigen építi a közlekedési kultúrát, hiszen valahol azt kommunikálja, hogy az érvényesül, akinek a segge alatt nagyobb vas dübörög.

Lehet, hogy Jocó pickupja előtt senki nem fog büntetőfékezgetni, de a közutakon azért még a mezei csapotthátúak és húszéves kombik vannak többségben, melyek vezetői biztosan nem hívnának senkit keringőre semmilyen körülmények között.

A videó persze alapvetően jó szándékú, de nem biztos, hogy pont a megfelelő narratívát sikerült kiválasztani. Te mit gondolsz?

Szerinted röhejes vagy hatásos ez a kampányvideó?

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!