Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bizony. A ragadozós horrorok új időszámítása kezdődött el. Megnéztük a tornádót, ami cápákat visz, és megtaláltuk a mestermű edukációs üzeneteit.

1. A hagyományos, egymásba oltott vérengző állatos horrorok kifújtak. Nem lehet már olyan kombinációt találni, amely kellően érdekes lehet, a Megalajhár vs. Szuperkoala-film meg nagyjából senkit sem érdekelne lassúsága miatt. De mi van, ha a predátorokat természeti katasztrófával kombináljuk? Bumm, siker, jöhetnek majd a Dínóláva, Krokometeor és az Óriáspókeső-filmek. Eme műfaj úttörője a Sharknado, a cápákat magával hozó tornádó, amely ellep egy amerikai várost Tara Reiddel együtt.

2. A cápák remekül tudnak vérengzeni bokáig érő vízben is, ahol egyetlen harapással tüntetnek el testrészeket, vagy esznek meg úgy teljes embereket, mintha csak sós ropik lennének, amit tulajdonképpen rágni sem kell. Nagyon omlószak. Más magyarázat nincs.

3. A tigriscápa olyan állat, ami akkora vízben is tud úszni, amelyben az autók lazán tudnak közlekedni. Most vagy a világ legnagyobb felnije van a kocsikon, vagy a cápa tud úgy összemenni, mint Kalán néni a Csip-csup-csodák-ban.

4. Amerikában léteznek olyan katasztrófahelyzet okozta dugók az utakon, amelyek három autót jelentenek, ezeket egyszerűen kikerülve lehet folytatni utunkat arra, amerre szeretnénk. A pánik egyébként arra is ráveszi az embereket, hogy azok megpróbáljanak kocsikban ragadt kutyákkal kommunikálni, szegény állat azonban csak nem tudja kinyitni a szerencsétlenül járt nő számára a kocsiajtót, nem azért, mert buta vagy bunkó lenne, hanem azért, mert NINCS KEZE!!!

5. A nagyobb tömegű víz jellegéből adódóan képes eltűnni és felbukkanni random módon a főszereplők körül, befolyik és kifolyik, ha nagyon kell, erre pedig nem csak a víz, hanem a cápák is képesek. Lehet, hogy a cápák hoztak magukkal vizet?

6. Egy hurrikán (és még nem egy tornádó) játszi könnyedséggel tud felkapni cápákat úgy, hogy közben azok életben maradnak, sőt, egy-egy ablakon berepülés közben tervezgetni tudják, milyen intenzitással falják majd fel a pont ott dekkoló áldozatukat. De az áldozat közelébe röppenés után sem esnek kétségbe, megoldják az étkezést araszolással, hacsak az ember nincs harcos kedvében, nem töm le a szájukon gázpalackot, majd fel nem robbantják egy shotgunnal. A cápáknak sem lehet mindig jó napjuk.

7. A fizika törvényei szerint, ha egy házba az ablakon nagyobb mennyiségű víz tör be, ami meg is áll odabent nagyjából egyméteres magasságban, az nem jelenti azt, hogy odakint is nagyobb mennyiségű víz tartózkodna alattomosan arra várva, hogy ajtót nyissanak neki. A víz ugyanis teljes egészében bevándorol egy szobába, hogy aztán, és most tessék megkapaszkodni, egy óvatlan pillanatban az ablakokon keresztül kitörjön az udvarra, ahonnan elméletileg jött. Még arra is képes, hogy összeomlassza a házat, de a szomszédok vityillóit békén hagyja. A víz tehát önálló akarattal és öntudattal rendelkező lény. Nem isszuk meg többé. Tiszteljük.

8. A cápák remekül tudnak ugrani. Sőt, eléggé humánus lények, egy iskoláscsoportot nem rágcsálnak el, ellenben amint egy idősebb egyed kerül a közelükbe, azonnal lecsapnak rá. Fogaik egyébként meglehetősen egyenetlenül fejlettek, még akkor is, ha elméletileg nem különböznek egymástól, egyeseket például távol lehet tartani egy furnérszekrénnyel, másikuk viszont repülés után játszi könnyedséggel harapja át magát egy autó tetején. Igen. Megtörténik.

9. Egy cápa elpusztításának remek módja, ha felénk repülésekor fejünk fölé tartjuk a bepöccentett láncfűrészünket, ami a fenevadat két, egymással teljesen megegyező méretű darabra szeli. Az eszköz esetleg arra is jó lesz, ha később egy állat gyomrába kerülnénk, és ki kellene vágnunk magunkat szorult helyzetünkből. Egy tornádó elpusztításának módja sem túl nehéz, mindössze annyira van szükség, hogy kemping-gázpalackokat robbantsunk fel az epicentrumában.

10. Ha nagyon meg vagyunk szorulva anyagilag, szedjünk össze cápás és egyéb rendőrségi jeleneteket innen-onnan, az sem baj, ha a jelenetek a filmünk minőségével nem egyeztethetőek össze (kötelezően eszünkbe jutott erről a Fergeteges forgatás című film). Lehet így izgalmasabbá tenni egy zsarukkal tarkított autósüldözés-jelenetet, az sem baj, ha nem sikerült rendőrautókat szereznünk, de persze az sem feltétlenül jelent nagy bajt, ha igazi cápákat szeretnénk mutatni a Kis Vuk animátorainak munkája helyett, ekkor elég, ha előveszünk egy régi VHS-t, amelyre egy víz alatti Nat Geo-műsort rögzítettünk. Hogy látszik a különbség? Kit érdekel?!

+1. Tara Reid most 38 éves, de egy pillanatra sem néz ki többnek egy szétműtött ötvenesnél. Foglalkoztatását semmilyen észérv sem indokolja.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.