A brit színész a The Guardiannak adott interjút, melyben egyáltalán nem válogatta meg a szavait, amikor szóba került a Thor: Sötét világ, melyben ő alakította a főgonoszt.

Egy időben ugyanis a színházban is aktívan játszó színész bizony elvállalt néhány olyan szerepet, amit nem igazán vártak volna tőle a rajongói. Szerepelt például a Tolvajtempó című Nicolas Cage-moziban, de simán bevállalta a már említett Marvel-film mellett a G.I. Joe: A kobra árnyéka egyik gonoszának szerepét is.

Nyilván egyik sem filmtörténelmi remekmű, és abban is egyetértünk vele, hogy nem épp a Sötét világ a Marvel filmes univerzumának legfényesebben ragyogó ékköve, de azért még így is meglepetésként ért minket, amit Eccleston mondott az interjúban:

Valami olyasmin dolgozni, mint a G. I. Joe, egyszerűen borzalmas. Minden nap el akartam vágni a saját torkomat. És a Thor? Mintha fegyvert dugnának a szádba. A Tolvajtempó mondjuk jó élmény volt. Nic Cage egy úriember és fantasztikus színész. Na de a G. I. Joe és a Thor... Akkoriban tényleg úgy viselkedtem, mint egy kurva.

Kemény szavak. Ezzel tutira megoldotta, hogy ne kelljen megint Marvel-filmen dolgoznia.

És ezt olvastad már?
Már magyarul is nézhető a kőkemény vikinges akcióthriller kedvcsinálója