2020 decemberében végre megjelent a Cyberpunk 2077, amit messiásként vártak a játékosok. Annál nagyobb volt a pofára esés.

A cím ugyanis PlayStation 4-en és Xbox One-on annyira hemzsegett a hibáktól, hogy a felhasználók felháborodása nyomán a Sony végül levette azt a digitális áruházából, a CD Project RED pedig kénytelen volt vállalni a vásárlás összegének visszatérítéséből eredő veszteséget. A cég részvényei bezuhantak és bár azóta valamennyire konszolidálódott a helyzet, az ázsióján esett csorbát a mai napig nem sikerült kiköszörülnie.

A Cyberpunk 2077 miatt a stúdió a reputációját, a részvényesek a pénzüket vesztették el

Ennél remélhetőleg nincs lejjebb, most el lehet kezdeni visszaépíteni, ami összedőlt.

Azt azért mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a stúdió a botrány ellenére folyamatosan dolgozott a hibák kijavításán. Elég megnézni a játék frissítési előzményeit, hogy a felhasználó lássa, az elmúlt bő egy évben szigorú rendszerességgel érkeztek az update-ek a címhez, ami sovány vigasz azoknak, akik egy élvezhető alkotást szerettek volna a megjelenés napján.

Most azonban mindenki megnyugodhat. Tegnap ugyanis a CD Project RED hirtelen bedobta a köztudatba, hogy kész vannak a játék nextgen frissítései, sőt, azzal a kanyarral már élesítette is őket. Xbox Series X/S konzolokra egy gigantikus patch-fájl letöltésével, PlayStation 5-re pedig a játék különálló nextgen változatának telepítésével lehet meglátogatni Night City újgenerációs verzióját, ami – tessék megkapaszkodni! – már nagyjából úgy néz ki, amilyennek a premier napján reméltük.

A nextgen változatokban már választható a sugárkövetés, melynek köszönhetően tényleg nagyon kellemes a látvány. A töltési idők lerövidültek, és ami a legfontosabb, a teljesítmény egyenletes és bugokkal is csak elvétve lehet találkozni, ha egyáltalán. Kipróbáltuk, zongorázni lehet a különbséget és így már tényleg élmény leülni a játék elé. Vegyük úgy, hogy 14 hónapnyi vesszőfutás után MOST jelent meg a várva-várt mű! A stúdió is valahogy így érezheti, ugyanis a reménybeli új vásárlók ingyenesen próbálhatják ki az alkotást öt óra időtartamban.

Nos, Isten hozott végre, Cyberpunk 2077! Sokáig kellett várni rád.

Ez is érdekelhet:

Ezért a játékért most már tényleg muszáj lesz PlayStation 5-öt venned

A Horizon Forbidden West megjelenése piros betűs ünnep minden PlayStation-fan számára.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában