A dán Radio 4 hallgatói idén márciusban olyasmit hallhattak, ami nem gyakran kerül adásba egy kereskedelmi rádiócsatorna reggeli műsorában.

Mivel a szóban forgó riport dán nyelven készült, ezért a sztorit némi fáziskéséssel karolta fel a nemzetközi sajtó.

A kétperces szegmens apropója az volt, hogy a járványhelyzet mérséklődésével újranyitottak Dániában a swingerklubok, amiről egy Louise Fischer nevű sajtómunkatárs készített helyszíni riportot. Ezt persze simán le lehetett volna vezényelni úgy is, hogy marad a tizenkettes karika. A jelenlévők elmondhatták volna, mennyire frankó, hogy megint el lehet járni orgiákra, a munkatárs iszik egy szűz piña coladát, aztán a szó a stúdióé, de Louise végül ennél egy kicsit több energiát tett bele a dologba.

Egyébként róla van szó, csak hogy tudj arcot is passzintani a történethez:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Louise Fischer (@louiisefischer) által megosztott bejegyzés

Szóval az történt, hogy a műsor egy pontján a vendégek felkínálták a hölgynek, hogy heveredjen le az egyik helyiségben található ágyra, ahol egy darabig folytatódott a beszélgetés, majd egyre több lett a sóhajtozás, végül Louise nyögésekkel tette egyértelművé, hogy itt bizony mélységében kerül feldolgozásra a téma.

A közösségi médiában azonnal elkezdett terjedni a riport hanganyaga, de mivel a dán nem egy milliárdok által beszélt nyelv és még csak egy nyamvadt angol felirattal sem könnyítették a megértést, ezért kerek két hónapnak kellett eltelnie, mire a sztorira felfigyeltek külföldön is.

Itt a hanganyag. Érteni ugyan nem fogod, miről van szó, de 1:15-től egyre egyértelműbb lesz a szitu.

Az Ååååårh résznél már egészen vadregényes helyeken kalandozhatott az a bizonyos mikrofon. A riportot a készítője azzal kommentálta, hogy egyáltalán nem érzi furának, ami történt.

Számomra ez nagyon természetes. A munkámhoz hozzá tartozik, hogy bepillantást engedjek olyan világokba, melyek nem mindenki számára hozzáférhetőek.

Dicséretes elhivatottság, de azért hálásak vagyunk, hogy a háborús tudósítók nem állnak le lövöldözni két élő bejelentkezés között.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Louise Fischer (@louiisefischer) által megosztott bejegyzés

Meredek a téma, így a reakciók is meglehetősen vegyesek. Volt, aki bátornak és belevalónak nevezte hősnőnket, de olyan vélemény is felmerült, hogy ha ezt egy férfi csinálta volna meg, már attól lenne hangos a világsajtó, hogy a riporter a pozíciójával visszaélve érte el, hogy beszállhasson a muriba.

Szerencsére ezúttal senkit nem vádolnak szexizmussal, zaklatással vagy neadjisten erőszakkal, ráadásul Dániába még a magyar Médiatanács keze sem ér el, így még csak büntetést sem kell fizetnie a Radio 4-nek a reggeli nyögdécselésért.

(via)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Így fog kinézni a következő PlayStation és Xbox a mesterséges intelligencia szerint