A Depeche Mode frontembere ma töltötte be az 50-et, ezért köszöntsük őt a kedvenc dalaival, amelyekről el is mondja, miért imádja őket oly nagyon.

The Damned: New Rose

Miért? Mert kb. 30-szor látta őket koncerten és még a rajongói klubnak is tagja volt. Bár rengeteg punk banda létezett akkoriban, de Gahan szerint a The Damned játszott élőben a legjobban. Nem nagy csoda, hogy el is nyomta a New Rose-t szólókoncertjein.

Dave Gahan verziója élőben

Motörhead: Overkill

Miért? A leggyorsabb banda, akit élőben látott. Az Overkill ereje lenyűgözte, főleg koncerteken.

The Cure: A Forest

Miért? Az egyik legjobb dal, amit valaha hallott, főleg az atmoszférája miatt. Az egyik legzseniálisabb tánczenének tartja.

Echo and the Bunnymen: Rescue

Miért? Minden lemezüket megvette. A régi bulizós időkre, és a feleségére emlékezteti, aki egyébként be is mutatta őt a zenekarnak.

Pink Military: Did You See Her

Miért? Még egy banda, akit a felesége bemutatott neki. Imádja a liverpooli hangzását, és az énekes hangját.

Thomas Leer & Robert Rental: Monochrome Day

Miért? Amikor Gahan leállt a punkkal, és az elektronikus zenék felé fordult, és olyan előadókat kezdett hallgatni, mint Thomas Leer vagy Daniel Miller, ez pörgött a leginkább a lejátszójában. A táncos estékre emlékezteti, amikre állítása szerint elég gyorsan ráunt. Mindenesetre elég sok későbbi Depeche Mode motívum hallható benne, az biztos.

Simple Minds: I Travel

Miért? A régebbi dalaikat jobban szereti, de azért a mostaniakat is meghallgatja, bár tudja, hogy sokat változtak.

Roxy Music: In Every Dream Home a Heartache

Miért? Nemrég fedezte fel egy tévéműsor háttérzenéjeként, de nagyon bejött neki. Bryan Ferryt egyébként az egyik legklasszikusabb popsztárnak tartja, aki még ennyi idősen is remekül néz ki.

The Doors: Break on Through

Miért? Az első The Doors album az egyik kedvence a zenekartól. Jim Morrisont az egyik legjobb frontembernek tartja, azt mondja, olyan előadó, akiről egyszerűen nem tudod levenni a szemed. Manapság is sokan akarják őt utánozni, de rá is nagy hatással volt.

Talk Talk: Living In Another World

Miért? A kedvenc bandája, ha lehet ilyet mondani. Az utolsó lemezüket, a ’91-ben megjelent Laughing Stockot az utóbbi évtizedek legjobb albumának tartja.

Forrás: BBC

És a többi Playlistünket hallottad már?

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában