Meglehetősen csúnya sztori bontakozott ki a sztárvilágban David Beckham és Mark Wahlberg között, akik szomszédokból barátok lettek, barátokból üzlettársak, végül üzlettársakból peres felek.

A világhírű futballista és a nem kevésbé híres hollywoodi színész kapcsolata még 2007-ben kezdődött, amikor Beckham Los Angelesbe, Wahlberg szomszédságába költözött. Mivel Wahlberg üzletemberként legalább annyira aktív, mint színészként, ezért innen nem volt nagy lépés, hogy Beckham DB Ventures Ltd nevű cége valamilyen módon közösen próbáljon meg pénzt csinálni Wahlberg érdekeltségeivel.

Ez meg is történt, amikor a focista cége együttműködési megállapodást kötött az F45 Training nevű fitnesz-franchise-zal, melyben Wahlberg társtulajdonos, és melynek világszerte vannak konditermei. (A láncnak még Budapesten, a XIII. kerületben is van egy egysége.) Először két éve nyújtották be a keresetet egy Greg Norman nevű ausztrál vállalkozóval, de 2022 októberében a bíróság úgy döntött, hogy mivel a két felperes ügyének nem sok köze van egymáshoz, külön keresetekben kell fellépniük.

(Kép forrása: F45 Training)

Beckham azt állítja, hogy annak idején megtévesztették, amikor elvállalta, hogy az F45 nagyköveteként népszerűsíti a franchise-t, melynek keretében több Instagram-posztot is közétett, ám ezeket időközben egytől egyig letörölte. A keresetet nemcsak az F45 alapítói, Adam Gilchrist és Rob Deutsch, de egykori barátjának befektetési cége, a Mark Wahlberg Investment Group ellen is benyújtotta és nagyjából négymilliárd forintnak megfelelő kártérítést követel az alperesektől. A focista szerint ekkora kárt okoztak neki, mivel az együttműködés megkötése után a megállapodásban neki ígért részvényeket visszatartották egészen addig, míg azok elértéktelenedtek. Beckham ügyvédei szerint ez tudatos magatartás volt Wahlbergék részéről, akik már a megállapodás idején tisztában voltak vele, hogy a 2011-ben alapított cég értéke rohamosan csökkenni fog.

A színész és az F45 alapítói mindezt tagadják, és arra kérték a bíróságot, hogy utasítsa el a keresetet, melyről azt mondták, hogy a beadvány csak azért 209 oldalas, hogy terjedelemmel pótolja, ami a tények szintjén hiányzik.

Az biztos, hogy az F45 szénája nem áll túl jól, hiszen a cég részvényeinek kereskedését a tulajdonosok tavaly augusztusban megszüntették, miután a papírok értéke 75 százalékot zuhant. Ennél nagyobb zuhanást már csak Beckham és Wahlberg barátságának értéke mutatott be.

(Forrás: Independent, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

David Beckham közzétett egy videót, amin egy házibulin az újra összeállt Spice Girls mulatozik

El kell ismerni, hogy még ötven környékén is remekül néznek ki a csajok.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Döbbenet, mennyire rosszul szerepel a Furiosa az amerikai mozikban

További cikkeink a témában