Mit tegyen az a szegény gémer, aki kedvencét kipörgetve még mindig ott maradna annak világában? Mondjuk olvassa el ezt a regényt!

A Deus Ex: Human Revolution helyreállította a játékfranchise második részében csalódottak lelkesedését, remek epizód született, aminek csak egyetlen problémája volt: nem tarthatott túl sokáig. A játékos azonban nem adja fel, újrakezdi, megkeresi a rejtett zugokat is, másképp gondolkodik, másképp fejleszt, aztán megint vége. A Deus Ex világában ragadást azonban másképp is meg lehet oldani, itt van például ez a remek könyv, ami azok számára is élvezhető, akik azt hiszik, a név valami gregorián énekkórust takar.

A sztori 2027 nem túl mesés évébe repít minden kedves érdeklődőt, ahol az emberek egy része bioaugmentációkkal, azaz mesterséges kiegészítésekkel él, melyeknek köszönhetően az erősen bruttósított kvázikiborgok extra képességekre tettek szert, míg az emberiség másik része képtelen lenne lecserélni vagy kiegészíteni a jól bevált belsőségeit és külsőségeit. A vérrel átitatott történet két szálon halad, Anna és Ben sztorija azonban lényegében megegyezik. A két főhős ugyanis furcsa történésekre bukkan, amelyek meglepő gyorsasággal változtatják őket egy hatalmas titkos szervezet ellenségeivé. Az ilyesmire pedig tudjuk, hogy nem szívesen kötnek már életbiztosítást.

Ez így önmagában még nem hangzik túl izgalmasan, az Ikarosz-hatás azonban mégis jó könyv, elkapja az embert a Deus Ex-hangulat, ha akarja, ha nem, főleg ha az olvasó játszott a Human Revolution-nel, és bírja a cyberpunk sci-fik világát. Hogy utána újra akarod majd játszani az eddigi utolsó játékot, az hótziher. Minden rajongónak és új belépőnek is csak ajánlani tudjuk.

Fumax Kiadó, 352 oldal, 3490 Ft

Itt veheted meg: Shopline

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Tíz, streamingre frissen felkerült film, amit érdemes megnézni a héten

A Ted Lasso színésznője a kamerák előtt küldött el egy fotóst a fenébe

További cikkeink a témában