Vlagyimir Putyin elment egy kicsit a nép egyszerű gyermekét játszani egy vlagyivosztoki iskolába, ahol olyasmi történt, ami miatt mi azonnal kiutalnánk egy színjeles bizonyítványt.

Oroszország apja ugyanis némi jelét adta annak, hogy bizony már nagyon régen volt az a töriérettségi, amikor a történelem, mint tantárgy fontosságáról kezdett beszélni. A hétéves háborúról beszélve megemlítette Nagy Péter cárt és a poltavai csatát, amivel csak annyi baj volt, hogy az az ütközet nem akkor történt.

Erre pedig egy Nyikanor Tolsztik nevű, nem beszari diák fel is hívta a figyelmét, megjegyezve, hogy a cár évtizedekkel korábban, a 21 évig tartott nagy északi háborúban ütközött meg a svéd birodalommal Poltavánál.

Mit is mondhatnánk erre? Piros pont, csillagos ötös, pacsi, ecsém! Sajnos az iskola igazgatója kicsit fontosabbnak gondolta a seggnyalást, mint a történelmi pontosságot, ezért a szerinte szemtelen mutatványt egy intővel jutalmazta.

A sztori slusszpoénja, hogy nem sokkal később Putyin szóvivője kijelentette, hogy nem tartják helyesnek az igazgató eljárását, és hogy az Elnök nem érezte szemtelennek Tolsztik hozzászólását.

Az igazgató úr ezt egy kicsit elszámolta.

(via)

És ezt olvastad már?
Tíz film, amitől hevesebben ver a motorosok szíve