A Disney továbbra is teljes gőzzel tolja a PC-szekeret. A The Muppet Show sem úszta meg.

A visszamenőleges érzékenyítésnek már eddig is olyan alkotások estek áldozatul, melyekről tíz éve még legvadabb álmainkban sem gondoltuk, hogy esetleg károsak lehetnek az apróságok érzelmi vagy intellektuális fejlődésére nézve.

A Dumbo, a Pán Péter vagy a Macskarisztokraták is ilyen, melyeket sokan nagyon szerettünk gyerekként, ezért megdöbbenve vettük tudomásul, hogy ezek a gonosz művek észrevétlenül csepegtették a rasszizmust sérülékeny elméinkbe.

Az előzmények miatt már meg sem lepődünk azon, hogy most szegény Brekinek is odadörrentett a Disney, a The Muppet Show egyik epizódjában ugyanis felbukkan egy politikailag nagyon nem korrekt jelkép, ami minden bizonyára őrjöngő nácikat csinálna egy egész generációból, ha a cég cenzorai nem lépnének közbe.

Szerencsére hőseink résen vannak, és észrevették, hogy a kérdéses epizódban

Acélozd meg a lelked, mert mutatjuk az inkriminált részt:

A zászló azért nagyon veszélyes szimbólum, mert 1861 és 1865 között ezt használta az Amerika tizenegy rabszolgatartó állama által létrehozott szövetség, napjaink Amerikájában pedig előszeretettel mutogatják rasszista nézetű csoportok hitvallásuk egyértelműsítésére. Ezt egyébként biztos nagyon macerás lehet elmagyarázni a gyereknek, ha megkérdezi, mi az a fura lepedő ott Johnny Cash bácsi mögött a falon, és miért is van ott.

A Disney nem törölte az epizódot a Disney+ kínálatából, de elhelyezte előtte a káros tartalomra való figyelmeztetést, így ha eredetileg még el is kerülte volna az apróság figyelmét a kínos (történelmi) szimbólum, a lejátszás előtt felugró tájékoztatás miatt garantáltan meg fogja kérdezni, hogy tulajdonképpen miért is veszélyesek rá nézve Breki és a barátai.

(via)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.