De tényleg olyan minőségben, hogy megőrülsz.

Pár napja jött velünk szembe Katona András pár munkája, és amennyire egyszerű(nek tűnik), annyira zseniális és nehéz az, amit művel. András már létező kisautókat formál át filmes autókká, mindezt pedig olyan lelkesedéssel és profizmussal műveli, hogy leborulunk előtte és a művei előtt. Bud Spencer és Terence Hill filmjeinek verdáitól az Országúti diszkón át a Bucó, Szetti, Tacsi autóiig tényleg mindent megold, és meg is kérdeztük, hogyan.

András saját állítása szerint változó, hogy hogyan jönnek össze ezek az autók.

Ha tudom mit szeretnék összehozni akkor utána járok, kiadtak-e hasonló autót amiből épithetek. De van itthon kb 100-150 donor, ami felújításra, átalakitásra vár. Akár filmes autónak, akár csak úgy, hogy ismét szép legyen.

Néha ez rengeteg melóval jár, hiszen átépítésre is szükség lehet, akár vágni is kell az autókból vagy hozzájuk építeni. Jelenleg egy filmes kabrión dolgozik, egy olyanon, amihez nem adtak ki alapmodellt egyik gyártónál sem, ezért neki kell megépítenie. Az autókat abszolút csak hobbiból alakítgatja át saját magának, maximum barátoknak ad ajándékba egyet-egyet. Nehéz is lenne ebből itthon üzletet csinálni, azt mondja, külföldön jobban értékelik ezeket a filmes kisautókat, ráadásul a jogdíjakkal eléggé bajban lenne. Mi itthon is értékeljük, és imádjuk őket.

András Badboy Custom YouTube-csatornáját is érdemes nézni a kisautókért.

És ezt olvastad már?
112,4 decibellel fújta ki a gyomrát a világ leghangosabb böfögésének tulajdonosa
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!