De ugyanezt a PlayStation 5-tel lehetetlen megcsinálni. Ez milyen már?!

A Modern Vintage Gamer nevű YouTube-csatona meglehetősen kínos felfedezést tett. Úgy értjük, a Sony számára kínosat, hiszen rájöttek, hogy a Microsoft újgenerációs konzoljain, az Xbox Series S-en, illetve erősebb nagytestvérén, a Series X-en egy trükkel futtathatóak a PlayStation 2-es játékok, míg ugyanezt a PlayStation 5-tel képtelenség megcsinálni.

A videóban meg is mutatják, hogy jött össze nekik a mutatvány:

Egészen egyszerűen megnyitották az Xbox Series S/X fejlesztői módját, ami megengedi, hogy a felhasználó bármely olyan alkalmazást telepítsen a konzolra, ami Windows 10, Windows 10 Mobile és Xbox környezetben futatható. Amint ez megvan, már különösebb probléma nélkül telepíthetőek a gépre különböző emulátorok is, köztük a RetroArch nevű program is, melynek egyik bővítménye, a PCSX2 a PS2-es játékok számára teremt virtuális környezetet.

Ezzel a trükkel a srácok olyan játékokat mozdítottak meg, mint például a Shadow of the Colossus, a Jak and Daxter, a Gran Turismo 4, vagy a God of War.

Az élmény nem minden játék esetében tökéletes, de a narrátor kedvence, a Timesplitters például álomszerűen fut, és egy kis munkával valószínűleg ugynezt el lehet érni más címekkel is.

Elég ciki ez a Sony-ra nézve, de persze emiatt valószínűleg senki nem fog PlayStation 5 helyett Xboxot venni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés