Egy amerikai fotós 2014-ben elítélteket kért arra, hogy írjanak levelet a múltba. Az eredmény elgondolkodtató, néhol pedig egyenesen szívbemarkoló. Egyszerű emberek elrontott életei következnek képekbe és betűkbe sűrítve.

Trent Bell akkor döntötte el, hogy kicsit közelebbről is megnézi magának azt a világot, amiről egy átlagember inkább igyekszik elfordítani a tekintetét, amikor az egyik gyerekkori barátját 36 éves börtönbüntetésre ítélték. Először csak portréfotókat akart csinálni önként vállalkozó rabokkal, de az interjúk során rádöbbent, hogy ennél kicsit mélyebbre akar ásni.

A tizenkét önként vállalkozó elítéltet megkérte, hogy írjanak levelet fiatalkori önmaguknak, majd a leveleket a portréfotók hátterébe szerkesztette. Az így létrejött iszonyatosan erős alkotások a szemeiden keresztül másznak az agyadba és jó ideig be is fészkelik oda magukat.

Tanácsok és szemrehányások a múltba valakinek, aki előtt még ott az egész élet, akiből egy másik, párhuzamos valóságban talán példás családapa és odaadó barát vált. De nem ebben.

A sorozat képeit galériánkban megnézheted:

(Forrás: Prison Fellowship, főkép: Getty Images, képek: Trent Bell)

Ez is érdekelhet:

Itt a bizonyíték, hogy a hűtlen brit feleségeknek irtózatosan rossz az ízlésük

Nem hiszed el, ki zsákolta be az első helyet a legszexibb brit férfiról szóló közvéleménykutatáson a csalfa feleségek körében.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Tíz, streamingre frissen felkerült film, amit érdemes megnézni a héten

Hihetetlen, de a Furiosa egyik színészének közleményben kellett tisztáznia, hogy ez csak egy film, nem a valóság

További cikkeink a témában