Emily Ratajkowski rohadt dühös. Szegény borzasztóan feltúrázta magát a Szöszi miatt, pedig – és ezt ő maga ismeri be a kirohanása előtt – arra még nem vette a fáradtságot, hogy meg is nézze a filmet. Így a legjobb hőbörögni, nem?

A semmin felbaszódás kultúráját kimaxoló posztot a modell a TikTokon tette közzé. A klipben elmondja, hogy bár még nem látta a Netflix filmjét, hallotta, hogy ez is azzal próbál sikereket elérni, hogy fetisizálja egy nő szenvedését és fájdalmát, még úgy is, hogy az illető már meghalt.

Szerinte ugyanezt csinálták az emberek Amy Winehouse vagy Diana hercegnő esetében is, hiszen imádják azt nézni, hogy egy nő szenved. A kiállását azzal zárja, hogy szerinte a nőknek sokkal dühösebbnek kellene lenniük az ilyenek miatt, hiszen a dühöt nem lehet értékesíteni, úgyhogy ő a 2022-es évet kihirdeti a düh évének és erre biztatja a követőit is.

@emrata

So done with the fetishization of female pain and suffering. Bitch Era 2022

♬ original sound - Emrata

Nemcsak az a helyzet, hogy ezzel Emily feministának jeles, kritikusnak elégtelen, de az is, hogy amin annyira nagyon felkúrta magát, hogy mozgalmat akar indítani, valójában mindenről szól, csak nem a nők szenvedésének fetisizálásáról. Ez azonnal agyat ért volna nála is (bár jobban belegondolva ez egyáltalán nem biztos), ha méltóztatott volna végigülni ezt az egyáltalán nem könnyű alkotást.

A Szöszi ugyanis – ahogy kritikánkban is leírtuk – távolabb nem is állhatna attól, hogy élvezetet kínáljon a nézőjének. Mondjuk megemészteni egy ilyen művet valóban megterhelő feladat, a semmi miatt megsértődve lenni és vaktában csapkodni ezzel szemben nagyon könnyű. Nem csoda, hogy Ratajkowski inkább ezt az utat választotta.

(főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A Black Adam buktája jelzi, hogy az embereknek kezd elegük lenni a szuperhősökből