Az olvasás nélkül hozzászólók véleményére általában nem adunk, de ezúttal senkire nem fogunk haragudni, aki a cikk felénél elfáradva visszabaktat a Facebookra, hogy toljon egy „beteg ez a világ” kommentet.

Mert ezt nemigen lehet másként lereagálni:

egy amerikai influenszer, aki a való világban a Kaitlyn Siragusa névre hallgat, de online Amouranth néven nyomul, darabonként ezer dollárért, azaz a mai, nem túl erős árfolyamon bő 338 ezer forintért árulja befőttes üvegbe zárt fingját, illetve kicsit olcsóbban használt fürdővizét.

A hölgy vasárnap jelentette be az új bizniszt ezzel a nagyon színvonalas videóval:

A termék a keresztségben a Cutie Pa-Toot-ies nevet kapta, amit talán Cukipukira fordíthatunk le, ha kapunk némi kreatív mozgásteret. Ahogy látod, a befőttes üvegbe a zamaton kívül jár még egy hajszál is, a cuccot pedig tényleg ezer dolcsiért lehet megvenni. Ha kell egy ilyen, sietned kell, mert Amouranth csak az első ezer megrendelőnek gyártja le a cuccot, vagyis gyors fejszámolás után magad is beláthatod, hogy ez az ötlet

egymillió dollárt fog jelenteni ennek a nőnek, ha talál ezer vevőt, ami felől sajnos nekünk szemernyi kétségünk sincs.

Ha valakinek ez túl sok lenne, de mindenképpen szeretne valami szuvenírt kedvenc streamerétől, a fentebb is emlegetett fürdővizet kétszáz dollárért tudja megvenni. Ezekből 3000 üveggel áll rendelkezésre, melyek előállítása nagyjából annyi fáradtságot jelentett az üzletasszonynak, hogy fürdés után néhány napig el kellett szöszölnie a kád mellett.

A gyár, a futószalag és a termék

Ha ismerős lenne neked ez az üzleti modell, nem a te készülékedben van a hiba, ugyanis mind a használt fürdővizet, mind a pukis témát már ellőtték más influenszerek Amouranth előtt, vagyis a hölgy semmilyen tekintetben nem számít úttörőnek, de a már létező módszereket még nemigen egyesítette ilyen hatékonysággal előtte senki. A jól ismert előzmények tükrében magabiztosan kijelenthetjük, hogy ebből az egészből ő is komoly pénzeket fog behúzni, ahogy az elődei is tették.

A Cukipukikat árusító honlap üzemeltetője leszögezi, hogy Amouranth csak a legjobb minőségű illatfelhőket zárja üvegbe, melyek előállítása időigényes, vagyis a kiszállítás idejére nem vállalnak garanciát, és a vásárlóknak a megrendelés sorrendjében postázzák az elkészült üvegcséket.

Amouranth ezen a vállalkozáson kívül is teljes erővel építi-szépíti a jelen társadalmát, a hasznos munka fontosságának eszméjét hirdetve, hiszen napi 12 órában közvetíti az életét a Twitch nevú platformon, ahol nem kevesebb, mint ötmillió követő kíváncsi rá. Az élő adásokban egyébként táncolni, videojátékozni szokott, mindezt általában bikiniben csinálja, vagyis a dobozolt puki vásárlói célcsoportja egészen jól körülhatárolható: férfiak.

Az üzletasszony természetesen az OnlyFansen is nyomul, így senki ne lepődjön meg azon, hogy legutóbb a Vice-nak elmondta, havi bevétele általában 1,5 millió dollár körül alakul, amit most a fingos és fürdővizes sztori miatt egészen biztosan meg tud tolni még nagyjából ugyanennyivel.

Bár az egész történet elképesztően visszataszító, kiválóan jellemzi korunkat, hogy a hír igazából az online térben sem váltott ki különösebb értetlenséget az emberekből. Bár könnyű lenne a Kaitlyn Siragusához hasonló tartalomgyártókat felelőssé tenni, amiért manapság már egy ilyen történet pipiskedve sem veri le a lécet, valójában ő csak kiszolgál egy létező igényt és remekül megél belőle.

Ha úgy nézzük, Amouranth üvegelt fingjának puszta létezése már önmagában remek társadalomkritika.

Mit is mondhatnánk még? Vegyétek, vigyétek, amíg meleg! Azért titkon reméljük, hogy akinek hoz egy ilyen üvegcsét a postás, egy kicsit elgondolkozik, amikor csendes magányban, diszkrét félhomályban, a háttérzenének betolt Céline Dion dallamaira felszisszenti a termék kupakját. Igen, haver, ezért fizettél ezer dollárt, és igen, te vagy az, aki miatt ilyen történetek sokkolják a normális embereket nap mint nap.

Ez is érdekelhet:

(forrás: The Sun)

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában