Múlt héten felkerült a Prime Videóra a Fallout című sorozat első évadának mind a nyolc epizódja. Ez igen szokatlan döntés a más szériáit heti bontásban közzétevő Amazon részéről, de úgy tűnik, bejött a taktika.

A sikerhez persze az is kellett, hogy az alkotás remekbe szabott adaptáció lett, ami az alapjául szolgáló videojátékok posztapokaliptikus világát egészen izgalmas, látványos, kegyetlen, mégis vicces formában tárja a nézők elé.

A franchise eddigi játékait egyébként már azelőtt szép kis kultusz övezte, hogy az Amazon belefogott volna az adaptációba, mely sokak szerint a saját műfajában – értsd: videójátékból készült élőszereplős sorozatok – minden idők legjobb alkotása lett.

Az Amazon szériájának sikere akkora, hogy még az alapjául szolgáló játékok iránt is megugrott az érdeklődés.

A legnagyobb online piactérként közismert Steamnek a Fallout címeket összesítő oldalán nagyon könnyű megnézni, milyen mértékben ugrott meg a játékokat újra leporoló felhasználók száma.

Az első, 1997-ben kiadott Fallout-játékkal például a sorozat április 10-i premierje előtt mindössze kétszázan játszottak, ez a szám azonban az elmúlt napokban majdnem ezer felhasználóval növekedett, ami közel négyszáz százalékos növekedést jelent. Hasonló, bár nem ilyen kirobbanó növekedést tudott elkönyvelni a folytatás is, és a kereslet a harmadik résszel 3D-s, belső nézetű akció-kalandjátékká alakított újabb epizódok iránt is kilőtt.

A Fallout 3 megháromszorozta, a negyedik rész pedig megduplázta eleve nem csekély húszezres játékosszámát, sőt, még a sokat kritizált Fallout 76 játékosainak a száma is a duplájára nőtt, így jelenleg nagyjából annyian játszanak az online szerepjátékkal, mint négy éve.

Egyelőre még nincs betonbiztos információ arra vonatkozóan, lesz-e második évad, de mi a széria elsöprően pozitív fogadtatását látva nagyon meglepődnénk, ha az Amazon ennyiben hagyná a dolgot.

(Forrás: Insider Gaming)

Ez is érdeklelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Tudod, melyik Szomszédok-szereplő mondta ezeket a mondatokat az epizódok végén? Próbáld ki a kvízben!

További cikkeink a témában