Ez most nem csak egy szabadfogású gondolatkísérlet. Egy angol hölgy pontosan így járt a minap.

Mi pedig onnan tudunk erről, hogy az illető a Mumsnet nevű online fórumon megosztotta a sztorit a többi felhasználóval. Túl sok konkrétumot nem tett közzé, hiszen egy elsősorban idősebb nők által látogatott csevegős oldalon nem igazán figyelnek arra a felhasználók, hogy az új témát indítók választ adnak-e a kriminalisztika alapkérdéseire. Így tehát a hol és mikorra nincs infónk, de azt tudjuk, hogy a hölgy egy használtruha-kereskedésben vsásárolt egy takarót a közelmúltban, amit hazavitt, majd mielőtt használatba állította volna, elkezdte begyűrni a mosógépbe.

Ekkor jött a meglepetés, egy valagnyi készpénz volt ugyanis a takaróba varrva. Több mint ezer fontot talált a hölgy, főként ötvenfontos bankókban.

Mielőtt folytatjuk a sztorit, jöjjön a nagy kérdés!

Te megtartanád a pénzt, ha egy használtan vett takaróba varrva találtad volna?

A válasz a te esetedben természetesen tét nélküli, de a szerencsés megtalálónak ezzel a döntéssel már a gyakorlatban kellett szembesülnie, ami annyira felkavarta, hogy végül a már említett Mumsneten kért tanácsot a többi felhasználótól. Amellett, hogy elmondta, nem tudja mitévő legyen, azt is megosztotta az olvasókkal, hogy a pénz nagyon jól jönne most neki, mivel egy külföldi nyaralás előtt áll a családjával.

A reakciók vegyesek voltak. Volt, aki csendben azt javasolta, hogy a hölgy a sors ajándékaként tartsa meg a pénzt, olyan, aki szerint el kellene azt jótékonykodnia, és olyan is, aki már azt is felháborítónak tartotta, hogy a történet főszereplőjének egyáltalán megfordult a fejében az, hogy megtartja a bankókat.

Mi a részünkről gratulálunk a szerencséhez, és bízunk benne, hogy az illető jó döntést fog hozni.

Ez is érdekelhet:

(forrás: Mirror, főkép: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában