Összeválogattunk tíz kortárs színészt, akinek valamiért nagyon jól áll a gömbölyű talpú cipő. Van köztük egyértelmű nevező és olyan is, aki csak nagyon ritkán csillogtatja meg tánctehetségét, de az összes ilyen megmozdulása elképesztően stílusos és/vagy szórakoztató.

Daniel Craig

Igazából Craig az apropója ennek a listának, a héten startolt el ugyanis a Belvedere vodka új kampánya, melynek reklámfilmjeit Taika Waititi rendezte az angol színész főszereplésével. Ezekben emberünk olyan hihetetlen kúlságról tett tanúbizonyságot, amihez csak a lista következő résztvevője fogható.

Christopher Walken

Ő sem gyakran adott elő tánckoreográfiát a filmjeiben, de amit Fatboy Slim 2001-es, Weapon of Choice című klipjében csinált, az azonnal feltette őt a térképre. Szívesen láttunk volna tőle még hasonlót, de nem valószínű, hogy a 79 éves színész még egyszer elvállal ilyesmit. Sebaj, ez a videoklip immár a popkultúra kitörölhetetlen klasszikusa, és ezért örökké hálásak leszünk.

Sam Rockwell

Emberünknek annyira jól áll a bugi, hogy sokszor ő maga ragaszkodik hozzá, hogy bekerüljön egy-egy táncmozdulat vagy diszkókiállás a filmjeibe. A Charlie angyalai alant látható jelenetében sem lett volna kötelező a tánc, és ha nem Rockwell lett volna a főgonosz, nem is hiányzott volna. Így viszont magától értetődő és borzasztóan kúl az egész, de annyira, hogy másképpen nem is lett volna jó.

Antonio Banderas

Banderas az a színész, akiből fénykorában csak úgy sugárzott a latino férfiasság. Elég a Desperado gitározós jelentére gondolni, melyben tánc épp nem volt, bár ahogy emberünk végigvonult zenélés közben a helyiségben, az szinte felért még azzal is. Végül a Vezet a ritmus tette fel az i-re a pontot, mely után már senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy a színésznek a vérében van a tango.

John Travolta

Egyértelmű, hogy Travoltának be kellett kerülnie ebbe a listába, hiszen a hetvenes, nyolcvanas években nem lehetett kasszasiker táncos filmet forgatni, ha ő nem volt benne. A Szombat esti láz, a Grease és az Életben maradni korszakos klasszikusok, majd Travolta tíz évvel később a Ponyvaregény Vincentjeként azt is megmutatta, hogy nem is kell ahhoz sokat mozognia, hogy betáncoljon egy jelenetet.

Channing Tatum

Ha Tatum kimaradt volna, a Player szerkesztőségét már másnap vérszomjas nők hadserege vette volna ostrom alá. Még szerencse, hogy nekünk nem esik nehezünkre elismerni, ha valaki annyira jól néz ki és annyira jól mozog, mint a 42 éves színész, aki a Step Up- és a Magic Mike-filmekben is megmutatta, mit tud.

Oscar Isaac

Isaac szintén azok táborát erősíti, akik nem nagyon szokták átadni magukat a ritmusnak, de az Ex Machina című filmnek köszönhetően tudjuk, hogy ha többször tenne így, a világ is egy jobb hely lenne. Igaz, a film táncos jelenete inkább volt hátborzongató, mint vérpezsdítő, az azért lejött, hogy a színésznek nagyon jól áll a dolog.

Tom Cruise

Cruise inkább fut, mint táncol, de annyira, hogy szemfüles elemzők összefüggést vélnek felfedezni a filmjei bevétele, és aközött, hogy az adott alkotásban hányszor húzza fel a nyúlcipőt. Táncolni nem láthattuk sokszor, de az egyik ilyen mutatványa nagyon emlékezetesre sikerült. Amikor a Trópusi vihar végefőcíme alatt Les Grossmannként kezdett el rapzenére nyomulni, azzal erőfeszítés nélkül táncikált be a halhatatlanok közé.

Kevin Bacon

A táncoló Kevin Bacon galaxisszerte ismert jelenség, legalábbis Űrlord az ő hatására mentette meg tánccal a világot A galaxis őrzői fináléjában. Emberünknek igazából egy klasszikus táncos filmje volt, de az 1984-es Gumiláb pont elég volt ahhoz, hogy felkerüljön a listára.

Mads Mikkelsen

A dánokról nem épp a felhőtlen karneváli hangulat jut az ember eszébe, így sokan Mads Mikkelsenről sem gondolták volna, hogy jól áll neki a jazzbalett. Aztán jött a Még egy kört mindenkinek, annak is az utolsó öt perce és most már remélhetőleg senkinek nem szalad tarkóig a szemöldöke, amikor meglátja a színészt ezen a listán.

Ez is érdekelhet:

A tíz legfélelmetesebb horrorfilmes főgonosz

Ez a mi toplistánk. A tiédet ki vezeti?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Tíz kiváló posztapokaliptikus mozi, ha megnéznéd, hogyan omlik össze a civilizáció

Soha többé nem barátkozol idegenekkel, ha megnézed ezt a horrort

További cikkeink a témában