A Deadline feltette a kézenfekvő kérdést: ha egy olyan film bukik meg a mozikban, melynek kultikus előző része több Oscart is nyert és amiben két húzónév mellett a rendező, George Miller személye is hatalmas fegyvertény, sőt, a kritikái is kiválóak, akkor ez már a filmszínházak végének a kezdetét jelzi?

Mert bizony éppen az történik Amerikában, hogy a szóban forgó film, a Furiosa: Történet a Mad Maxből óriásit hasal a nyitóhétvégén, a számokat látva pedig alig hiszünk a szemünknek, kiváltképp, mert szó szerint imádtuk a 2015-ös Mad Max – A harag útja előzményfilmjét.

A Mad Max nélküli Mad Maxre az évtized egyik legjobb akciófilmjeként fogunk emlékezni

Most már világos, hogy a 2015-ös A harag útja nem is Max, hanem Furiosa története volt.

Az Anya Taylor-Joy és Chris Hemsworth főszereplésével készült spin-off három nap alatt 25,5 millió dollárt gyűjtött össze Amerikában, melyen ma még egy kicsit tud majd szépíteni, az USA-ban ugyanis a Memorial Day miatt hosszú hétvége van. Ez egészen egyszerűen szégyenletes szám, és most már a legoptimistább elemzők is azt mondják, hogy a hosszú nyitóhétvége alatt is meg fog állni a film által összekapart bevétel 33 millió dollárnál.

Ezzel a bevétellel egyébként a film eddig tartja az első helyet, így még szomorúbb a dolog, hiszen

a Furiosa ezzel az elmúlt 29 év legalacsonyabb bevétellel megszerzett Memorial Day-nyitóhétvégés elsőségét mondhatja magáénak.

Ennél csak a Casper című filmnek sikerült egy még alacsonyabb számmal elsőnek lennie ezen a hétvégén, ami 1995-ben 22 millió dollárral lett a Memorial Day győztese. A PostTrak statisztikái szerint a Furiosa nem igazán tüzelte fel sem a fiatalokat, sem a nőket, ugyanis az adatok szerint a hagyományosan legerősebb pénteki napon a filmre jegyet váltóknak mindössze 2 százaléka volt 13-17 éves tinédzser, a nézőknek pedig csak 29 százaléka volt nő.

A Deadline azért árnyalja kicsit a képet, megjegyzi, hogy hiába lett kultikus a 2015-ös Mad Max, annak idején az sem csinált Box Office-történelmet. A nyitóhétvégén az amerikai mozikban mindössze 45,5 millió dollárt csinált, emiatt az iparági elemzők a folytatástól sem vártak nagy truvájt a bevételeket tekintve, már csak azért sem, mert Miller ebben a főhőst Tom Hardyról a nála kevésbé népszerű Taylor-Joyra cserélte.

Mi azért egy kicsit most meg vagyunk döbbenve ezen a kínos bevételi adaton, kiváltképp, mert a Furiosa az Amerikában szintén a héten bemutatott Garfield című animációs filmmel folytatta le a legnagyobb küzdelmet, de úgy, hogy az utóbbi végül csak nyolcszázezer dollárral maradt le Miller filmjének bevételétől. Durva.

(Forrás: Deadline)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Választás Józsefvárosban: a tolvaj az éppen forgató stáb egy méterre álló bringáját választotta

Még sokat kell várni Brad Pitt Magyarországon forgatott filmjének bemutatójára

További cikkeink a témában