Oszt' az kit érdekel, hogy színészóriás?! című rovatunk jelentkezik: az 58 éves Patricia Gucci, a világhírű divatházat megalapító Aldo Gucci lánya tiltakozik az ellen, hogy apját Al Pacino fogja játszani a Lady Gaga és Adam Driver főszereplésével készülő House of Gucci című moziban.

Patricia (lent) jelenleg Svájcban él, és a Facebookon és az Instagramon is hangot adott nemtetszésének. Ahogy írja, ő is látta a filmről készült előzetes fotókat, melyek hatására nem ülhet tétlenül.

Ezt írja:

Apámat, Aldo Guccit, aki a márkát egy firenzei kis boltból kiindulva világsikerre vezette 30 éves elnöksége alatt, a film egy alacsony és túlsúlyos gengszterként ábrázolja, miközben a valóságban magas, vékony és kékszemű férfi volt. Maga volt az elegancia megtestesítője, melyet királyi családok, államférfiak és legendás hollywoodi sztárok is elismertek.

Ez még nem minden, ugyanis a savból kap egy lökettel maga Al Pacino is:

A filmben apámat Al Pacino személyesíti meg. Egy olyan színész, aki a Keresztapában maffiózót, a Sebhelyesarcúban drogbárót játszott, ezzel stigmatizálva olaszok és latinók egész generációját.

A kifogásoknak ezzel még nincs vége, Patriciának ugyanis az sem tetszik, hogy egy olyan író könyvét dolgozza fel a film, aki soha nem találkozott az édesapjával. A Ridley Scott rendezésében készülő és novemberre előirányzott House of Gucci ugyanis Sara Gay Forden The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed című könyvét adaptálja, aminek már a címe sem túl hízelgő.

Patricia egyébként szintén írt könyvet a családjáról, de saját állítása szerint hiába keresték meg azzal, hogy azt megfilmesítenék, ő nem engedte, mert félt, hogy kiforgatják azt, ami sokat ártana Aldo Gucci emlékének.

Forgatási lesifotó a nem túl magas és nem is kékszemű Al Pacinóval

Azt egyelőre nem lehet tudni, Scott filmje hogyan ábrázolja majd Aldo Gucci alakját, de a sztori Maurizio Gucci 1995-ben történt meggyilkolásáról fog szólni, ami bizony nem egy szép történet. Lady Gaga játssza Maurizio egykori feleségét, Patrizia Reggianit, akit 1998-ban 29 év börtönre ítéltek a gyilkosság megrendeléséért, majd ezt később 26 évre csökkentették.

A filmet Patricia már most nyilvánvaló gyalázkodásként emlegeti, ezért számítani lehet rá, hogy amennyiben Ridley Scott nem a (szerinte) kellő alázattal nyúl a témához, a stúdió kap egy csinos becsületsértési pert a nyakába. A House of Gucci premierje már csak ezért is igen izgalmasnak ígérkezik.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Végre-valahára berobbant a The Last of Us sorozat első kedvcsinálója