Karácsony előtti rossz hírek.

A Playstation 5 megjelenése óta lényegében hiány van a termékből, ami elég kínos a Sonynak, mivel a cég történetének talán legkeresettebb és legjobban hype-olt játékgépéről van szó.

Sokan azt gondolták, hogy az első nagy rohamok után majd jobb lesz a helyzet és nem fognak a használt piacokon csillagászati áron mozogni a konzolok. De sajnos a jelek szerint továbbra sem lesz olyan egyszerű megszerezni a gépet, sőt egyesek szerint 2022-ben sokkal rosszabb lesz a helyzet, mint idén volt.

A Bloomberg értesülései szerint a Sony egymillió darabbal kevesebb Playstation 5-öt fog gyártani a tervezettnél, a hivatalos indoklás szerint a gép alkatrészeiből globális hiány van, valamint logisztikai problémák is felmerültek. A Sony márciusra 16 millió konzolt ígért a vásárlóknak, de most ezt a számot 15 millióra csökkentették.

A legnagyobb gondot a félvezetők globális hiánya és az újra erősödő koronavírus-járvány okozza.

– mondta egy befektetőknek tartott konferenciahívásban Hiroki Totoki, a vállalat vezérigazgató-helyettese.

Mik a félvezetők?

A félvezetők olyan anyagok, amelyek fajlagos ellenállása a vezetők és a szigetelők közé esik, sok számítógépnek és egyéb elektronikai eszköznek alapvető elemei.

Júliusban a Playstation 5 lett minden idők legkelendőbb konzolja, az eladások rekordidő alatt érték el a 10 millió darabot, de a gyors kezdés után a számok elkezdtek lemaradni a PS4-hez képest, vélhetően a folyamatos hiány miatt. A koronavírus nagyban befolyásolja a Playstation 5 konzolok gyártását, mivel a vakcináció a fejlődő országokban rendkívül lassú, a Sony beszállítójának gyártóbázisai pedig nagyrészt ilyen országokban működnek.

A szakértők szerint a nagy PS5-válság 2022-ben is folytatódni fog, a kérdés már csak az, hogy ebből végül a Sony vagy a felhasználók jönnek majd ki rosszabbul.

(Bloomberg)

Ez is érdekelhet:

Egy 14 éves srác és a 9 éves húga 51 millió forint értékű kriptovalutát ügyeskedett össze

A gyerekek apja hitelt vett fel azért, hogy a vállalkozás rendes gépparkkal indulhasson el. Száz darab Nvidia RTX 3090, mit szóltok?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Ez a srác nem simán utcazenész, hanem utcazseni

Mi is nehezen hisszük, de igaz: Deadpool és Rozsomák sört reklámoznak

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés