A Cyberpunk 2077 világa egy olyan gyönyörű kötet, ami nemcsak szépen mutat a polcodon, de még hasznos is, ha jobban el akarsz merülni a november 19-én megjelenő játékban.

A Cyberpunk nem lesz egy egyszerű menet, és nem csak azért, mert a CD Projekt RED nem arról híres, hogy lazán felskiccelt világokat hoz létre. Ahogy a Witcher esetében, itt is egy elég komplex világ áll a rendelkezésükre, amiből alkothatnak valami nagyon maradandót, amiben el lehet veszni, de talán még komplexebb és szerteágazóbb is ez a világ, mint a Witcheré, úgyhogy nem árt képben lenni mindennel, mielőtt még belecsapunk a játékba.

A Dark Horse Books a CD Projekt RED-del arra vállalkozott, hogy kihoz egy olyan 198 oldalas könyvet, ami bemutatja azt a világot, ami egy hónap múlva teljesen beszippant majd. A Cyberpunk 2077 világát itthon magyarul is kiadta a Fumax, mi pedig elolvastuk, és azóta még jobban várjuk a novembert. Mert hogy csak az derül ki ebből a könyvből, hogy ez a világ bizony nagyon, de nagyon kidolgozott és izgalmas lesz.

És erős képtelenségnek tűnik, hogy mindezt fel tudja neked vezetni ebben a formában, ilyen mélyen a játék. Nyilván kapsz majd egy alapsztorit, ami mentén el tudsz indulni, egy rövidke történelmi áttekintést, hogy mi történt a világunkkal, és hogyan kötöttünk ki ott, ahol a játék zajlik, a neonfényes, mocskos Night Cityben, de ennek a könyvnek durva mélységei vannak, még akkor is, ha jóformán csak egy enciklopédiának tűnik első ránézésre.

De A Cybperpunk 2077 világa nagyon nem az. Részletesen és olvasmányosan mutatja be az előzményeket, a vállalatok háborúját, ami romba döntötte a világot, és ami olyan helyzetet teremtett, ami az első oldalakon meglepően hasonlít a világ jelenlegi helyzetéhez. Oké, nem meglepően, hanem rohadt ijesztően.

A különböző évtizedek harcainak és történéseinek bemutatása már eleve elég tömény élmény, és akkor még csak pár oldalon vagy túl. Nem ez lesz az a kötet, amit egy ültő helyedben elolvasol. De ettől még nagyon lenyűgöz. Már csak azért is, mert a rajzok csodaszépek, hangulatosak, és már most olyan helyekre visznek, ahol szeretsz lenni. A könyv olyan minőséggel lett megálmodva, hogy tényleg csak bólogatni lehet a lapozása közben, minden egyes oldala csoda, az írás minősége pedig remek, és kicsit olyan érzése van az embernek, mintha ez a 198 oldal se lenne elég ahhoz, hogy mindent kifejtsen, ezért próbál minél több információt belepasszírozni az egyébként sem aprócska könyvbe.

A kötet egy bevezetés után öt nagyobb és egy kisebb fejezetre bomlik, először történelmi áttekintést ad az összeomlásról, aztán bemutatja a technológiát, a kibervert, a járműveket, a fegyvereket, és igen, komplett leírást ad a Braindance-ről is, ami elég izgalmasnak tűnt a Cyberpunk 2077 eddigi gameplay videói alatt is, így meg pláne. A könyv egyik legnagyobb részét a következő fejezet teszi ki, ami bemutatja Night Cityt, kerületekre bontva, a kerületeket további körzetekre szedve. Ennél alaposabban nem nagyon tudsz belelátni a játék térképébe per pillanat.

Külön fejezetet szentelnek Night City társadalmi hierarchiájának, ami tökéletesen bemutatja, hogyan állnak szemben a gazdagok a középréteggel és a nincstelenekkel, majd egy újabb fejezet mutatja be a bűnüldözést, a bandák csoportjait és a nomádokat, a végére pedig még egy interjú is belefér Rogue-gal, a világ ikonjával is.

Magyarul van itt infó bőven, az infók mellett pedig annyi grafika, amennyi még annak is bőven elég kell, hogy legyen, aki szöveget sem akar látni jóformán egy ilyen könyvben. A Cyberpunk 2077 világát most kell elolvasni, a játék érkezése előtt, de sanszos, hogy akkor is nagyon jó lesz, amikor már nyakig benne vagyunk a világban konzolon vagy PC-n, mert annyira tartalmas és szép, hogy minden rajongónak ott kell, hogy figyeljen a polcán.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.