Háromfejű szarvas nem létezik. De vannak ihletett pillanatok, amikor mégis.

Amikor egy fotós a megfelelő helyen a megfelelő helyről lő képet, akkor megszülethet a tökéletes illúzió. Ilyen Renatas Jakaitis első pillantásra meghökkentő képe is: látszólag egy testből nő ki három szarvasfej, és mindegyik ártatlanul pislog a kamerába a körben lévő havas tájképben álldogálva. Nem Photoshop, puszta véletlen, szerencse, egy nagyszerűen elkapott pillanat.

Fotó: Renatas Jakaitis

A kép készítésekor Jakaitis a szarvasok mögött sétált és közben fényképezett egy litvániai erdőben.

Az egymás mögött sétáló állatok a kamerazár hangjára kapták fel a fejüket: hátranéztek, és hopp, meg is született ez a remekmű.

Egy ilyen képet lőni elképesztően nagy szerencse, ahogy Jakaitis később elmondta, a szarvasok „azonnal felfigyeltek, amint meghallották a gépemet. Szerencsémre mind egyszerre néztek a kamerába, majd amint megláttak, azonnal elfutottak. Biztosan lámpalázasak voltak!”

Jakaitis képe még évekkel ezelőtt készült, ám azóta is maradt a természetfotózásnál, amiben szemmel láthatóan örömét leli, akkor is, ha valószínűleg sosem készít még egy ennyire erős képet.

(Forrás: My Modern Met, fotó: Renatas Jakaitis/Facebook)

Ez is érdekelhet:

Már jelzik a szarvasok, hogy ki is a hárem ura

Itt vannak az első videók az idei szarvasbőgésről. Ha élőben akarod hallani, ahogy a bikák üzengetnek egymásnak, mondjuk a tuti tippet.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Jövőre már csak olyan alkotások kaphatják meg a legjobb film Oscarját, melyek foglalkoznak valamely hátrányos helyzetű csoporttal

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés